Lyngvig fyr

Midt i klitlandskabet ved Holmsland klit tårner Lyngvig fyr op, og har man mod på at bestige de 228 trin i fyret, rejser der sig en enestående udsigt over klitlandskabet og Vesterhavet.  Som noget nyt kan børn og voksne prøve en spændende skattejagt, hvor familien kommer rundt i området ved fyrmesterboligen og lærer mere om Lyngvig Fyr og klitlandskabet.

Der er 228 små trin til toppen af Lyngvig fyr, og selv om det er svært at komme forbi hinanden på op- og nedstigningen, er udsigten fra toppen helt sikkert turen værd.


Op og ned er lige langt, og lider man lidt af højdeskræk, kan turen godt være lidt af en prøvelse. Der er trængsel på toppen af fyrtårnet.

Den gamle fyrmesterbolig, som står ved foden af fyrtårnet, indeholder i dag Ringkøbing-Skjern Museums flotte udstilling om badeturismen ved Vestkysten. Her kan man se tidligere tiders bademode, læse ferieanekdoter og se et gammeldags omklædningshus.


Har de mange trin til toppen gjort dig kaffetørstig eller is-trængende, er det muligt at besøge den hyggelige café, der også ligger i fyrmesterboligen. Her sælges lette frokostretter, kage, is, te og kaffe.Ved siden af fyrmesterboligen er der indrettet en lækker naturlegeplads til børnene, så mens mor og far nyder kaffen, kan de små brænde krudt af på legepladsen.

Siden vores besøg har de desuden udvidet med en lille udstilling på fyrgårdens 1. sal. Her kan man blive klogere på livet langs det brusende Vesterhav. Udstillingen fortæller om strandingerne, redningsaktionerne og om fyrmesterens sirlige arbejde med at sørge for, at fyret lyste korrekt.

Priser & Åbningstider

 Entré 50 kr. Børn og unge under 18 år gratis ifølge med voksne

Februar-juni Alle dage kl. 11-17               

Juli-august Alle dage kl. 10-17                  

September-oktober Alle dage kl. 11-17  

November-december Fredag-søndag kl. 11-16 OBS. 23.-25. dec. samt den 31. dec. lukket. 27.-30. dec. åbent kl. 11-16


Lyngvig fyr

Holmsland Klitvej 109

6960 Hvide Sande

Læs mere om Hvide Sande og Søndervig her