18 af de bedste seværdigheder og aktiviteter i Blåvand (2024)


Der venter jer både storslåede naturoplevelser og massevis af besøg i hyggelige brugskunstbutikker i Blåvand. Blandt meget, meget andet.


Med sin placering helt ud til de smukkeste, hvide sandstrande og det fascinerende Vesterhav er det ikke så mærkeligt, at Blåvand år efter år er en af de mest besøgte feriedestinationer herhjemme af både danske og udenlandske gæster.

Byen er over årene designet og tilrettelagt, så den giver jer de allerbedste forudsætninger for en skøn ferie i noget af Danmarks allerflotteste natur.

Foruden de mange fine spisesteder, det smukke gamle fyr og et af landets mest nyskabende museer er her nemlig en stor underskov af aktivitetsmuligheder og seværdigheder. Alt sammen i gåafstand fra de mange hybenbuskindpakkede feriehuse tæt på vandkanten.

I listen herunder har vi samlet vores yndlingssteder at besøge og aktiviteter at give sig i kast med, når turen går til den sydvestjyske ferieperle.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Blåvand her


West Coast Minigolf


Hvis I syntes, at noget af det hyggeligste på ferien er små lege, spil og konkurrencer, er der ingen vej uden om West Coast Minigolf, som I finder i den nordlige udkant af Blåvand.

De 18 baner er etableret i et kuperet terræn og er omgivet af intet mindre end 1600 træer, buske og blomster. Det gør faktisk det meget fine anlæg til et af Nordeuropas største minigolfanlæg, og her er særdeles hyggeligt med de fire søer, vandløbet, der er integreret i flere af banerne, og det store vandfald bygget i granit.

Som I kan se i videoen ovenfor er banerne samtidig af virkelig høj kvalitet. De er etableret i kunstgræs, endda med små bunkers og "rough"-områder, så spillet bliver endnu sjovere.

Banerne er af en sådan sværhedsgrad, at alle kan være med og komme godt i mål.

Hvis I undervejs eller efter jeres runde på banen får brug for en lille forfriskning, kan I forsyne jer i West Coast Minigolfs kiosk.


Bowl'n'Fun Esbjerg

Meget mere end bare bowling. Foto: Bowl'n'Fun Esbjerg.

Bowl'n'Fun i Esbjerg har lagt stort tryk på "Fun", når udbuddet af oplevelser viser sig at strække langt bredere end blot et spil bowling. 

Time efter time bliver der ved med at dukke nye og sjove oplevelser op. 

Mærk koncentrationens nerve og den pumpende adrenalin rundt på gokart banen. Tag familien i den ene hånd, golfkøllen i den anden og kom ned til det hyggeligste slag minigolf under åben himmel. 

Og ja, selvfølgelig kan I også få jer et spil bowling. En altid sikker vinder for hele familien.

Oplevelserne er mange og spænder uendeligt bredt.

Der er med andre ord givet garanti for en oplevelse, der også tiltaler jer, når turen næste gang går til Bowl'n'Fun i Esbjerg. 


Blåvand Bolcher

blåvand-bolcher

Giv mig guf og giv mig godter! Foto: Blåvand Bolcher.

I den hyggelige bykerne finder I en butik, der gennem tiden har været højdepunktet på mangt et barns ferie til Blåvand. Her ligger nemlig en vaskeægte slikbutik!

Blåvand Bolchers butikslokaler er fyldt til randen med lækre, hjemmelavede bolcher i alle tænkelige farver, former, mønstre og smagsnuancer. Hvad siger I fx til at købe en gigantisk slikkepind eller måske en tung pose bolcher i alle regnbuens farver med hjem til feriehuset? Det er ikke dårligt at gå og hapse af resten af ferien!

Blåvand Bolcher rummer også en hyggelig café, hvor I kan nyde en kop kaffe med kage og flødeskum, soft ice og belgiske vafler eller måske en kæmpe gammeldaws vaffelis fra den store isbar. Her er også mange forskellige varme retter, hvis I skal have stillet sulten.

Hvis I vil have en på opleveren, kan I besøge bolchekogeriet og se dropskogeren ved håndkraft trylle de farvestrålende bolcher og karameller frem.

Når bolcheproduktionen kører, kan I også prøve at lave jeres egne bolcher med kyndig vejledning fra bolchemestrene.


Ho Fiskesø & Minigolf

Naturskønne omgivelser når der både skal svinges fiskestang og golfkølle.

Hvad har fiskeri og minigolf til fælles?

Hyggen, nærværet, konkurrencen.

Ho Fiskesø & Minigolf har kombineret to af Danmarks uofficielle yndlingsbeskæftigelser.

Blandt søer og træer kan I med familien samles om den intense hygge, når jagten går ind på at få noget på krogen. En disciplin, der kan kræve tålmodighed. Men så er det godt, at den omkringliggende natur har så meget smukt at kigge på imens.

Skal konkurrencegenet trænes yderligere kan I med rette finde præcisionen frem. Hele 18 hullers adventure minigolf venter jer i det naturskønne Blåvand.

En pænere bane skal man lede længe efter! 


Stutteri Vestmose


Lidt nordøst for Blåvand og smukt placeret helt ud til Ho Bugt finder I Stutteri Vestmose.

Stutteriet tilbyder store og små, unge som gamle og alle derimellem at komme med på hesteryg ud i naturen ved Ho Bugt, de store skovområder og strandenge ved Blåvand og de hvide strande syd for byen.

Stutteriets tamme og menneskevante islandske heste er nemme at gå til, også for jer, der er helt uerfarne udi kontakten med heste.

Der arrangeres ture for alt fra helt uerfarne ryttere til de meget erfarne, og på turene er der altid garanti for store oplevelser i naturen.

På den nåletræsomkransede gård med de mange hestefolde er det muligt at overnatte i kortere og længere perioder, og I kan også leje cykler på stedet og udforske den smukke natur fra sadlen i stedet for hesteryg.

Rådet herfra er dog helt klart at tage med på en af Stutteri Vestmoses rideture. Det er en smuk og anderledes måde at opleve naturen på.


Ho Ferie- og Aktivitetscenter

Plask omkring i det store badeland. Foto: Ho Ferie-og Aktivitetscenter.

Lidt øst for Blåvand finder I Ho Ferie- og Aktivitetscenter, hvor der er masser af muligheder for en dag med fart over feltet og masser af aktiviteter.

Aktivitetscenteret rummer nemlig både et tropisk badeland, et indendørs legeland, bowlingbaner og store udearealer med flere legepladser, boldbaner og meget mere.

I badelandet er der bassiner til de helt små, en klatrevæg over vandet, en vandruchebane og flere andre legemuligheder, mens legelandet har boldbassin, boksepuder, forhindringsbane og en kæmpe hoppeborg. Kort sagt er aktivitetscenteret lidt af et eldorado for børn og barnlige sjæle. Her er også airhockey, pool, bordfodbold og meget andet.

Når sulten melder sig, kan I passende slå et smut forbi restauranten på stedet, hvor der både er buffet, a la carte og mulighed for take away.

Dagen kan passende sluttes af med en god familiedyst på bowlingbanerne, hvor I en gang for alle kan få afgjort, hvem der er bedst til at nedlægge kegler. 


CityJump

Et paradis for legebørn i alle aldre. Foto: CityJump.

Højlydt latter, brede smil og leg med tyngdekraften.

Sådan lyder opskriften meget simpel, når turen går til CityJump i Esbjerg.

Med hele 1500 kvadratmeters trampolinpark på både gulv og vægge, er der rig mulighed for at folde sin akrobatiske side ud. En sand katapult af underholdning.

Foruden trampolinområdet byder CityJump på både deres store klatrevæg, parkour, udfordrende Ninja Warrior bane og meget mere. Alt sammen omgivet af blødt skum og fjedrende materialer.

Det vil alt andet lige være en cocktail der munder ud i glade og ikke mindst trætte børn. Og nok også forældre. CityJump er for alle størrelser og aldre, så hvad venter I på?

Slip jeres indre legebarn løs! 


Varde Ådal Lam

varde-ådal-lam

Middag blandt halmballer og brægende får. Foto: Varde Ådal Lam.

Hvis I får lyst til en lille afstikker lidt ind i landet og har mod på en oplevelse med naturen, maden og ikke mindst dyrene i fokus, skal I tage en tur til Varde Ådal Lam, som ligger små 30 kilometer nordøst for Blåvand.

Gården er omkranset af marker og græsenge, hvor I har kig til de mange får og lam, der året rundt græsser og selv bestemmer deres gøren og laden. 

Det familiedrevne økologiske landbrug har på udvalgte dage åbent for besøgende i deres gårdbutik, hvor I kan forsyne jer med lækre hjemmelavede pølser, postejer, æg og oste i mange forskellige varianter. Der er herudover også stege, udskæringer og hjemmeslagtet fjerkræ i butikken, så hvis I skal have jer en aften med lidt ekstra lækkert på grillen, er der ikke noget bedre sted at besøge end Varde Ådal Lam.

Der er desuden stalddørssalg på stedet, hvor I kan købe et udvalg af de lækre varer hver dag.

Hen over året arrangeres der også nogle meget populære og autentiske spiseoplevelser i gårdens lokaler eller ude på de omkringliggende økologiske naturområder. Hvert år i juni er der fx en række spisearrangementer på gården i forbindelse med den lokale lammefestival, så der er rig mulighed for at få en autentisk spise- og naturoplevelse hos Varde Ådal Lam.


Vesterhavets Barfodspark

Mærk kroppen som aldrig før. Foto: Vesterhavets Barfodspark.

Det våde mudder omklamrer tæerne og trækker fødderne med ned i det grumsede og bløde underlag.

Pludselig dukker bulede sten op, og I mærker hvordan fødderne straks reagerer på det nye terræn. Sådan fortsætter det. 

Kroppen stimuleres konstant i det varierede terræn, der skiftevis går fra blødt til hårdt, fra vådt til tørt.

Vesterhavets Barfodspark byder alle velkommen til en sjov og anderledes oplevelse i Outrup, nord for Blåvand. 

Den naturbaserede oplevelsesaktivitet strækker sig over en 1 kilometers lang natursti. Her er konceptet meget simpelt; oplev naturen gennem fødderne.  

Ikke nok med at udfordringen syntes sjov og anderledes, så er den også sundhedsfremmende, da det stimulerer både krop, knogler, hud, sener og muskler. 

Se mere på http://www.vesterhavetsbarfodspark.dk/


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Blåvand her.


Breinholtgård Golf Klub 

breinholtgård-golf-klub

Få en aktiv oplevelse i smuk natur. Foto: Breinholtgård Golf Klub.

Blåvand ligger med havet på den sydlige og vestlige side og med Ho Bugt mod øst.

Lige på den anden side af bugten gemmer en af områdets stærkeste og smukkeste golfoplevelser sig. Breinholtgård Golf Klub er placeret midt i et stort skovområde, og klubbens baner snor sig ind og ud af skovstykker, det åbne landskab og en naturligt forekommende ådal.

Det gør et besøg på banen til en meget fin oplevelse, og her er plads til alle, øvede som uøvede golfspillere.

Foruden den store 27-hullers golfbane, der betragtes som et af Danmarks bedste golfanlæg med de flotte og varierede huller, finder I nemlig en udfordrende par-3 bane med ni huller på stedet.

Ni-hulsbanen er anlagt i let kuperet terræn langs Hostrup Bæk og er naturligt den korteste af klubbens baner. Banen er meget charmerende, og I skal både tage højde for søer, bækken og skoven, når I giver jer i kast med banen.

For jer, der er øvede udi golfdisciplinen, byder den store bane også på mange spændende og udfordrende slag og smukke scenerier, så et besøg hos klubben er en sjov oplevelse for alle uanset niveau.


Café Danmark

Smagen af den danske hygge. Foto: Café Danmark, Thomas Skjold.

De nystrøgede hvide due ligger smukt placeret på alle borde. De mange varme lys lyser de mørke og fint dekorerede vægge op til lydbilledet af en let og snaksaglig summen.

Blandt historiske og traditionelle rammer, byder Café Danmark jer indenfor til en bid af kongeriet. 

Sild, smørrebrød, hakkebøf, flæskesteg, oste. Kan I mærke de stolte danske madtraditioner? 

Til de mange klassiske retter følger der naturligvis altid en anbefaling på at få en dejlig frisk snaps. 

Det er som om, at hver enkelt bid er fuld af historie og gamle fortællinger. En anledning til gamle skrøner, sjove vittigheder og lange snakke henover det velanrettede bord. 

Café Danmark glæder sig til at tage i mod jer. Det bliver hyggeligt!


Ho Strik


I en smuk gammel stråtækt landejendom lige udenfor den lille by Ho ud til bugten af samme navn finder I en af landets hyggeligste garnbutikker.

Butikken er fyldt med garn i et væld af farver og strukturer og strikvarer i alle tænkelige udformninger som I, der selv er lystige strikkere, kan lade jer inspirere af.

Alt sammen pakket ind i nogle enormt hyggelige lokaler med ølandsfliser forneden og fritliggende bjælker foroven.

Indretningen i sig selv gør et besøg i butikken til en anderledes og meget fin oplevelse, og der er til uendeligt mange timers strikkeunderholdning, hvis I forsyner jer med stedets højkvalitetsprodukter fra danske garnproducenter.

Ho Strik er desuden flagshipstore for Rowan garn og har et stort udvalg af isager garn, så I kan finde et rigt udvalg af forskellige garner i butikken til at sætte kulør på det næste strikkeprojekt. 

Garnet i butikken er udvalgt efter bæredygtighedsprincipper, og I finder kun garn i den bedste kvalitet her.

Der er skiftende åbningstider i butikken, så det kan være en god idé at orientere jer på Ho Striks hjemmeside inden jeres besøg.


Natur- og kulturformidling v. Merete Vigen


Hvis I vil have en anderledes og nærværende naturoplevelse på jeres ferie, er det oplagt at tage med på en af Merete Vigens ture ud i den storslåede natur ved og tæt omkring Blåvand.

Merete tager jer med på opdagelse ud i klitplantagerne, klithederne og ud til Vesterhavet og den naturskønne Filsø tæt ved kysten.

Lokationerne byder hver især på mange spændende fortællinger om menneskets samspil med naturen. Nogle steder, som fx Filsø, har gennemgået store naturgenopretningsprojekter, mens Vesterhavet gemmer på mange historier om, hvordan havet i generationer har formet menneskene ved vestkysten.

Men det er bare et lille udsnit.

Merete Vigens formidling har fokus på både den rige flora og fauna i kystområdet og dets samspil med den lokale kultur og kulturelle udvikling. Spændende og lærerigt for både store og små. Merete samarbejder hertil med nogle af de bedste spisesteder i område, fx Henne Kirkeby Kro,  så mange af turene bliver både smukke natur- og spiseoplevelser.

I kan tilmelde jer en af turene eller kontakte Merete på www.meretevigen.dk, hvis I kunne tænke jer en skræddersyet tur ud i det skønne landskab.


Ho Kro

ho kro

Sommerstemning på terrassen. Foto: Ho Kro.

Nyd den lækre mad, den hyggelige stemning og den flotte udsigt på Ho Kro.

Kroen byder på herlig gourmet mad til både frokost, aftensmad og selskaber. En fantastisk smagsoplevelse.

Ho Kro er smukt beliggende i den vestjyske natur, tæt på både Vesterhavet og Vadehavet. Kroen lægger vægt på gode råvarer og den rene smagsoplevelse, eller som deres motto siger: ”Gourmet på vestjysk”.

Køkkenet er franskinspireret med muligheder fra den lette frokost til den store gourmetmenu.

Ho Kro har også tænkt på børnene, der om sommeren bl.a. kan benytte sig af den store hoppepude.

Den charmerende kro serverer maden i de hyggelige krostuer eller i den nyrenoverede festsal. Hvis vejret tillader det, serveres menuen på terrassen med udsigt til Ho Bugt og Nationalpark Vadehavet.


Galleri Bo Bendixen

bo-bendixen

Det legende og finurlige udtryk er et fast element i galleriet. Foto: Galleri Bo Bendixen.

Den danske designer Bo Bendixen har med afsæt i sine sjove og finurlige designs etableret sig med gallerier i en lang række danske turistbyer, herunder selvfølgelig Blåvand.

Galleriet er placeret i den centrale del af byen lige overfor kirken og er i den grad et besøg værd, hvis I er på udkig efter et sjovt og kreativt minde fra ferien.

Bo Bendixen overfører sine farverige og ofte børnevenlige designs til alt fra krus, t-shirts, badetøj, sweatere, viskestykker, kuglepenne, håndklæder, tasker, paraplyer, postkort og alle mulige andre brugsgenstande.

På den måde bliver den glade kunst hevet ind i hverdagen, og hvem kan ikke have godt af at kigge en smilende flodhest i øjnene en gang imellem, når I tager et sip af kaffekoppen?

De mange hyggelige motiver gør det til en fornøjelse at gå omkring i galleriet for både store og små, og I kan selvfølgelig pille de mange fine genstande ned fra hylderne og købe dem med hjem.

Der er en udtrykt risiko for, at I forlader galleriet med et hyggeligt smil i mundvigen.


Galleri V

galleri-v

Det smukke, naturlige udtryk præger kunsten i galleriet. Foto: Galleri V.

Lidt oppe ad kysten lige nord for naturskønne Filsø finder I det hyggelige Galleri V, som er fyldt med kunst, kreativitet og masser af god stemning.

Galleriet drives og ejes af Vinni Bakkensen, som har fokus på naturen, stemninger og eksistens i hendes værker indenfor alt fra skulpturer til malerier og forskellige former for glaskunst.

Når I besøger det kombinerede galleri og kunstnerværksted, får I også rig lejlighed til at stikke hovederne ind i maskinrummet og se, hvordan Vinni Bakkensen fx arbejder med at skabe et nyt, stemningsfuldt maleri.

Den store spændvidde i de kunstneriske tilgange gør det til en oplevelsesrig rundtur i galleriet. Kom og hør historien bag værkerne og se og mærk de rå materialer, som kunsten bliver skabt af.

Du kan se aktuelle åbningstider på hjemmesiden www.galleri-v.dk. 


SportsPark Blaavandshuk

sportspark-blåvand

Der er faciliteter i massevis hos sportsparken. Foto: SportsPark Blaavandshuk.

Hvis I gerne vil have en aktiv ferie med høj puls og masser af sjov og venskabelig konkurrence, bør I lægge vejen forbi SportsPark Blaavandshuk.

Centeret ligger midt i den lille by Oksbøl med et stort skovområde i baghaven godt ti kilometer nord for Blåvand.

Her finder I supermoderne faciliteter som områdets største svømme- og badeland med store og sjove rutsjebaner, tre haller til masser af boldspil og aktiviteter, en flexfodboldbane, et springcenter, et skyde- og billiardcenter og et godt fitnesscenter.

Her er altså noget for enhver smag, og hvis I har mod på endnu flere aktive oplevelser, rummer SportsPark Blaavandshuk også et nyetableret fitnesscenter i det centrale Blåvand og Blaavandshuk Golfcenter, hvis baner er smuk anlagt helt ud til Ho Bugt og i de store skovområder ud til bugten og kysten.

SportsPark Blaavandshuk giver jer rig mulighed for en aktiv ferie både ude og inde og indenfor et væld af forskellige genrer.


Vestkystvandring

vestkystvandring

Kom ud og oplev den smukke natur. Foto: Vestkystvandring.

Der findes et væld af skønne vandrestier i klithederne, skovene og ud mod strandene ved Blåvand, og hvis I for alvor vil have naturen ind under huden, tilbyder Vestkystvandring nogle rigtig gode guidede vandreture ud i det smukke, smukke landskab.

Vestkystvandring drives af Marianne Søby, som tager jer med ud til nogle af de allerfineste lokationer i naturområderne omkring feriebyen. Fx er sælturene ud på det relativt nye, selvdannede landområde Skallingen ved Blåvand lidt af en turfavorit. Her kan I glæde jer til at høre mange spændende fortællinger om "Danmarks yngste land". 

På mange af vandreturene bliver der hertil arbejdet med kinesisk qigong (en række afslappende øvelser, som åbner op for kroppens energistrømme) og let meditation.

Vandreturene resulterer derfor ofte ikke "bare" i god motion og smukke naturoplevelser, mange vil også opleve at tage videre med fornyet energi og ro i både krop og sind.

Vestkystvandring tilbyder også stilhedsvandring, naturretreats med længere forløb i naturen og forskellige andre vandreture rundt i det fascinerende terræn og landskab. I kan finde kontaktoplysninger til Marianne på Vestkystvandring.dk. Her finder I også informationer om de næste planlagte ture.