Efterårsferie 2024: Book ferien i uge 42 her


Når sommeren er gået på held, og mørket trænger sig på, skuler mange mod efterårsferien og alt den hygge, den indebærer.

Nærværende øjeblikke. Stearinlysets dansende flamme. Hyggelige gåture i naturen. Brætspil og sjove snakke henover spisebordet. Efterårsstemningen rimer på alt det, der er indbegrebet af en ferie i et skønt sommerhus.

Og dem har vi heldigvis mange af!


Efterårsferie rimer på sommerhushygge
Med tusindvis af sommerhuse i hele landet har vi også et sommerhus til jer, når uge 42 melder sin ankomst. 

Men hvad skal I så lave i feriedagene?

Vi tager jer i hånden, fører jer gennem landet, og giver vores bud på, hvad efterårsferien kan indeholde for lige netop jer.

Læs med - det bliver hyggeligt!Find sommerhuset til jeres efterårsferie her


Oplevelsesmuligheder i efterårsferien


Dodekalitten


Dodekalitten. Et yderst omtalt kunstværk udover det sædvanlige. Et varetegn ikke blot for Lolland men for hele Danmark og Norden.

De tårnhøje stenblokke står smukt og pryder den lollandske natur i det flade landskab med udsigt til vandet.

Kunstværket er ikke blot en fryd for øjet, men også et samlingspunkt mellem natur, historie og musik. Et nordisk mesterværk, der agerer scene for blandt andet store musikalske begivenheder. Her er særligt koncerten med folkekære The Minds of 99 et oplagt eksempel.

Arbejdet med de store stenskulpture er stadig i gang, hvor flere stadig kommer til i den kunsteriske cirkel.

Et stykke 'art in progress', som uden tvivl er et besøg værd i jeres efterårsferie.


Restaurant Baggården 22


Allerede ved indgangen møder I smil og imødekommenhed.

Personalet har glædet sig til at se jer, og er klar til at gå all-in på at give jer en restaurantoplevelse, der vil tilfredsstille selv den mest kræsne gæst.

Med udgangspunkt i det spanske inviterer menukortet jer rundt i en verden af gastronomiske oplevelser, der forkæler både sanser og smagsløg. De velsmagende indslag krydres med en behagelig let og uformel stemning, hvor servicemindede tjenere med største elegance serverer topkvalitet i både vinglas og på tallerkenen.

Med mad i særklasse, og en service udover det sædvanlige, er Baggården 22 med helt i toppen af det århusianske restaurantudvalg.

Her kommer ét besøg sjældent alene. Læs mere lige her.


BaneGaarden


Midt i det pulserende København titter et fredsfyldt og nærmest eventyrligt åndehul frem. En grøn og naturskøn oase blandt ni gamle DSB trælader fra starten af 1900-tallet.

I dag er BaneGaarden en københavnsk mad- og kulturdestination i absolut unik forstand i alt fra madboder og restauranter til workshops og diverse kulturelle indslag.

Når klokken slår efterårsferie har BaneGaarden strikket et helt særligt program sammen. Et program, der kan læses meget mere om på banegaarden.com

Her inviterer BaneGaarden bl.a. på krea-workshops, koncerter, yoga, græskarudskæring, banko og deres altid succesfulde oktoberfest.


Aalborg Kongres & Kultur Center


Elsker I et godt grin, smuk kultur og god underholdning?

Så er et besøg hos Aalborg Kongres & Kultur Center, en af de største kulturudbydere med hele tre scener og flere end 100 store danske og internationale kulturoplevelser om året, bestemt et besøg værd, når uge 42 indtræffer.

Programlisten er lang og udvalget er stort, så uanset om I er til stand-up, storslåede shows, pop- eller rockkoncerter, klassisk musik, opera, ballet, teater, musicals, revyer eller forestillinger for børn, så er der bestemt en forestilling i jeres smag.  


Spiselauget


Midt i det pulserende Århus findes et kulturelt spisehus med sans for at være helt byens samlingspunkt.

Det er også derfor at Spiselauget bryster sig af at være et spisehus, hvor kultur, mad og mennesker mødes.

Spiselauget holder til på Godsbanen og er center for fremragende mad og spændende events i rå og urbane rammer.

Her kan I sammen med venner og familie trække hen, når sulten melder sig midt i jeres århusianske opdagelsesrejse.


Odsherred Teater 


Er I på jagt efter oplevelser i det nordvestsjællandske, så venter der jer her en vedkommende og alsidig oplevelse.

Lokationen er Nykøbing Sj, hvor Odsherred Teater har hjemme i en ny, flot teatersal.

Odsherred Teater producerer professionelt teater med udgangspunkt i det lokale f.eks. Missilet, der spillede for fulde huse.

Herudover kan du opleve et bredt repertoire fra juleforestilling, stand-up, sommerrevy til det bedste danske turneteater.

I efterårsferien 2022, kan du f.eks. opleve den elskede klassiker Vinden i Piletræerne.

Så forkæl familien med en tur i teatret. Melder sulten sig, er den hyggelige teatercafé i den grad anbefalelsesværdig. 


Cinemateket


Cinemateket er hele Danmarks samler og formidler af hele verdens filmhistorie. 

Bag dette står Det Danske Filminstitut, som har skabt Cinemateket på en bund af kærlighed og passion til filmens mangfoldige univers, hvor I som besøgende i efterårsferien får lov til at dykke ned i skattekamret og blive klogere på udviklingen indenfor et væld af genrer.

Måske I ønsker en anderledes biografoplevelse? Måske I ønsker at blive klogere på en berømt skuespiller? Eller måske ønsker I at udvide jeres kærlighed til Matador med bogen, der tager jer med bag facaden?

Alt hvad der skriger det underholdende filmunivers, kan findes, læres og dyrkes hos Cinemateket. Og skulle sulten melde sig, står Cinematekets restaurant SULT klar med velsmagende retter.


City2


I smørhullet mellem Roskilde og København ligger Taastrup og shoppingcentret City2.

Hos City2 får I meget mere end et bredt udbud af indkøbsmuligheder. Foruden de over 50 forskellige butikker og restauranter byder City2 nemlig også på et væld af spændende aktiviteter, og efterårsferien er bestemt ikke nogen undtagelse.

Her kan I tage familien med til underholdning med Paw Patrol, trylleshow og Katrine Bille – kendt fra Ramasjang. I kan også tage en tur på den store indendørs rulleskøjtebane, give børnene 12 små gaver med feriebilletten eller deltage i en kreativ og lærerig male- eller Gadget-workshop. For ikke at glemme den (u)hyggelige Halloween-jagt med præmier på højkant!

Besøg City2 i uge 42. Vi lover, at det bliver hyggeligt!


Puzzle Walks - Institute of Wonder


Hvor godt kender I vores kære hovedstad, København? 

Måske I er født og opvokset i byen? Måske I aldrig har været der før?

Institute of Wonder har med konceptet Puzzle Walks gjort det muligt at gå på opdagelse i det københavnske, og opleve historier og dele af byen som aldrig før.

Gennem spændende ledetråde bliver lokale såvel som turister ført rundt i de københavnske gader i et spændende koncept, der giver ny viden, sjove øjeblikke og hyggelig kvalitetstid sammen. En sjov og anderledes oplevelse til jeres efterårsferie.


Den Bette Kro


Er I til klassisk dansk mad, anbefales det at slå et smut forbi Vingårdsgade i hjertet af Aalborg, hvor I finder Den Bette Kro - en af Aalborg mest specialiserede spisesteder.

Detaljerne og krostemningen er i fokus, og med de hjemmelavede retter føles det som et besøg hos bedsteforældrene, hvor et dejligt måltid aldrig er langt væk på grund af den hemmelige ingrediens; kærlighed.

Udforsk bl.a. hele paletten af forskellige varianter af luksussmørrebrød, tilhørende øl og dram og nyd en hyggelig stund i krostuen eller den hyggelige gårdhave.


Xjump


Er I klar til slippe legebarnet fri?

Xjump i København byder (også) i uge 42 alle barnlige sjæle indenfor i en trampolinpark udover det sædvanlige.

Her bliver motorik og lattermuskler testet til bristepunktet blandt Xjumps uendeligt mange trampoliner og sjove aktiviteter.

Blandt de mange tidsrøvende aktiviteter kan særligt X-Disco fremhæves. Her bliver trampolinparken forvandlet til en stor disco hal med farverige lys, slushice og pizza i lange baner. 


Eventyrteatret


Skal underholdningsværdien i top og samtidig være i børnehøjde?

Eventyrteatret har for vane at levere musicals, der leverer på et tårnhøjt niveau, og til dette års efterårsferie sker det igen, igen.

En på alle måder fantastisk og ikke mindst eventyrlig forestilling venter hele den spændte børnefamilie i Tivolis Glassal, når Eventyrteatret slår dørerne op til forestillingen Rapunzel!

Oplev en magisk nyfortolkning af den klassiske fortælling om Rapunzel, hendes lange hår og indespærringen i tårnet. 

I et miks af spænding, humor og eventyr går både store og små en efterårsferie i møde, der sent vil blive glemt.


KU.BE


Bag de knap 4000 kvadratmeters arkitektegnede vægge summer det af liv og oplevelsesmuligheder for både store og små, unge og gamle.

KU.BE er Frederiksbergs nye kultur- og bevægelseshus. Et samlingspunkt for kultur, aktivitet og sundhed.

Men hvad kan der så opleves? Svaret er næsten alt! 

KU.BE byder konstant på nye arrangementer i alt fra koncerter og forestillinger til workshops og foredrag. Naturligvis også når det er efterårsferie.

Det summer af liv hos KU.BE samt resten af det kulturelle Frederiksberg som eksempelvis Metronomen, hvor musikentusiaster har fået tildelt de optimale betingelser for at lege med musikken og fremføre deres egne koncerter. Et glimrende eksempel på KU.BE's mangfoldighed og stræben efter et kulturhus, der kan rumme alt og alle.

Læs mere her.


Sjællands Teater


Sjællands Teater er Djævleøens største teater udenfor hovedstaden, og det siger ikke så lidt.

Mere end 120 forskelligartede forestillinger løber af stablen hvert år, hvorfor programmet for efterårsferien naturligvis også er fyldt til bristepunktet med underholdning i topklasse.

Særligt er forestillingerne "7 med et slag" og "Humørbutikken - med Per Pallesen" værd at kigge efter i efterårsferien, hvor førstnævnte er for børn og unge og sidstnævnte er for alle, der trænger til et godt grin i godt selskab.

Der venter altid storslåede oplevelser hos Sjællands Teater - og efterårsferien er bestemt ingen undtagelse!


Hantwerk & LULA


På Århus' rå havnefront dufter det langt væk af god stemning og kærlighed til de sociale smagsoplevelser.

Hos Hantwerk er særlig øllet i centrum. I baren pryder intet mindre end hele 17 forskellige ølhaner, der dertil kan krydses med et lækkert måltid mad og ikke mindst det altid gode selskab. 

Fra havnefronten kan turen også tages videre hen til søsterrestauranten LULA, hvor det gode selskab bringes videre ind i deres social-dining koncept. 

Her får I alt godt fra (MIddel)havet i en atmosfære af nærvær og hyggelige øjeblikke. Velbekomme.


Drop Inn


Kan I høre det? 

Det er musik. Musik fra et stemningsfuldt spillested i det pulserende København K.

Drop Inn leverer uge efter uge originale toner fra livescenen midt i den danske hovedstad -  også når det hedder uge 42. 

Og netop med udgangspunkt i originaliteten, danner Drop Inn ramme for et utal af underholdende og spændende live-forestillinger i alt fra live karaoke og upcoming bands til professionelle indslag fra et væld af musiske kunstnere.

Siden 1934 har Drop Inn ageret mangfoldig musikscene for hele København. Et sted, hvor folk bare kan droppe ind, når musikken kalder - og det gør den stadig den dag i dag.


herningCentret


Hjertet i Jylland sprudler med fantastiske shoppingmuligheder. 

Om det er efterårsferie eller ej, så er herningCentret hele det midtjyske landskabs foretrukne indkøbsdestination i alt fra tøj og smykker til elektronik og isenkram. 

Fordelt på 80 butikker har herningCentret alt hvad shoppehjertet kunne drømme om, og når sulten melder sig, står et bredt udvalg af caféer og restauranter klar til vække appetitten.

Løbende agerer herningCentret også scene for diverse events for både store og små i form af spændende tilbudskampagner.


Camping Aaen Aarhus


I hjertet af Smilets By har et nyt koncept fundet fodfæste. 

Kombinationen af minigolf, øl og burgere kan for mange synes næsten for godt til at være sandt, men hos Camping Aaen Aarhus, i daglig tale Campingbar, har de gjort denne hyggelige cocktail til virkelighed. 

Campingbar er det oplagte sted for vennegruppen, der ønsker sjove stunder, hvor både tørst, sult og ikke mindst konkurrencelysten bliver stillet. 

Så snup en kold fadøl i baren og grib fat om køllen. Nu skal der spilles minigolf - og vi lover, at det bliver sjovt!


Vejle Musikteater


Bag de farvestrålende søjler, solidt placeret i det centrale Vejle, venter der jer fantastiske oplevelser, I sent vil glemme.

Hos Vejle Musikteater kan I opleve alt lige fra historiefortælling, koncerter, stand-up til musicals, open air og meget andet. Og uge 42 er ingen undtagelse.

Som et klassisk west-end teater, med to hovedbalkoner og to sidebalkoner, omgives I af magiske rammer, der tager jer helt tæt på de store oplevelser og giver jer forestillinger af bedste kvalitet.

Det kan derfor betale sig at kigge nærmere på teatrets program, hvis I holder af denne type oplevelser!


Restaurant Kohalen


Kan mad smage af danske traditioner og historie?

Hos Restaurant Kohalen er svaret et rungende ja! 

Siden starten af 1900-tallet har frokostrestauranten budt folk fra nær og fjern indenfor i en madglad verden af traditionelt dansk mad. 

Midt i madhistoriens vingesus serveres der alt fra stegt flæsk og saftige bøffer til pompøs smørrebrød og velsmagende tarteletter. For ikke at glemme Kohalens prisvindende bøfsandwich, der i 2018 blev kåret som Danmarks bedste af sin slags. 


Restaurant Alimentum


I nordens Paris i det hyggelige kvarter omkring Nordkraft har den nye gourmetrestaurant, Restaurant Alimentum, vundet sit indpas.

Her er der tale om en restaurant med Det Økologiske Spisemærke, og som er rekommanderet i flere internationale spiseguides.

En afslappende atmosfære i en urban stil med flere elementer fra naturen omfavner jer og byder på mad af høj kvalitet stærk inspireret af det ny-nordiske køkken.

En smagsoplevelse til jeres efterårsferie ud over det sædvanlige!  


Helsingør Teater


Er I klar til at blive underholdt?

Helsingør Teater har teaterforestillinger for både børn og voksne, der turnerer rundt på scener i det nordsjællandske, særligt på spillestederne Kulturværftet og Toldkammeret.

Året rundt turnerer teaterforeningen rundt med et bredt udbud af forestillinger, og efterårsferien er ingen undtagelse.

Tag familien i hånden og lad jer underholde af Helsingør Teaters kvalitetsbevidste forestillinger, der også findes helt i børnehøjde. 


Bornholms Teater


Bosat på Danmarks ældste fungerende teater – Rønne Theater – er Bornholms Teater dybt forankret i den bornholmske kultur og har til formål at levere teater i særklasse.

Gennem et utalt af forestiller fører teatret jer rundt i hele følelsesregistret, hvor mange af fortællingerne tager udgangspunkt i lokale historier og sandfærdige hændelser fra Solskinsøen.

En unik og dybt interessant måde, at lære det ægte at Bornholm at kende.

Skulle tørsten melde sig blandt de underholdende indslag, slår Teatercaféen dørene op til forfriskende lækkerier til ganen både før og efter forestillingerne. Læs mere her.


Restaurant Glashuset


I det nordjyske har mundvandet det med at løbe, når ferien slår smut forbi Restaurant Glashuset.

Blot et stenkast fra Vesterhavets brusende bølger åbner den nordjyske restaurant sine gastronomiske døre til et overflødighedshorn af smagfulde oplevelser. 

Glashuset byder på både frokost- og aftenserveringer, hvor menuen særligt står på vestkystens mange fristelser. Naturligvis.

Om I er til alt godt fra havet eller de mere landlige omstændigheder, har Restaurant Glashuset også en ret, der vil give dine smagsløg et smil på læben.


Cafe Frederiksberg


Musikalske toner og god stemning er, hvad der præger omgivelserne omkring Aalborgs største og ældste værtshus, Café Frederiksberg - eller Frede blandt de lokale.

Med et udtryk af engelsk pub møder I her en hyggelig og autentisk atmosfære, hvor musikken er i højsædet med koncerter og events året rundt.

Alt lige fra Aalborgmesterskab i Karaoke til pop-quiz og torsdagsjam.

Maden er rigtig god og gæster kommer gerne tilbage igen og igen for at nyde en hyggelig frokost eller middag i de charmerende og stemningsfulde lokaler.   


Brasserie Belli


I Århus midtby, ikke langt fra hverken musikhuset, Aros eller Den Gamle By prydes luften af det franske køkken på 30. år.

Det familiedrevne Brasserie Belli er solidt placeret i Frederiksgade midt i det muntre århusianske byliv og har siden tidernes morgen altid været højt elsket og travlt besøgt.

I behagelige og afslappende omgivelser, omgivet af plakater og diverse ting fra brasserie-familiens tid med Cirkus Belli, serveres klassiske franske brasserie-retter, som fortryller og sikrer glade maver.