17 skønne og alternative aktiviteter og oplevelser i Østjylland (2024)


Den østlige del af Jylland. Nærmere betegnet Østjylland. Spækket med forskellige former for ferieaktiviteter. Glæd jer! 

Østjylland råder over mindre besøgelsesværdige øer og store destinationer såsom Århus,  Horsens og Randers. Blandt mange andre vidunderlige steder. 

I det østjyske område har I alletiders muligheder for store naturoplevelser, gastronomiske madoplevelser og fængende kulturoplevelser. 

Nedenfor har vi samlet et inspirerende udvalg af ferieaktiviteter, som vi vil anbefale jer at gøre brug af for at sætte gang i jeres velfortjente ferie. 

Rigtig god ferie og rigtig god fornøjelse!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Østjylland her


Palsgaard Sommerspil

Nyd en bid mad i den naturrige park inden den formidable forestilling. Foto: Palsgaard Sommerspil

Beliggende midt imellem det smukke område ved As Vig og Sandbjerg Vig skyder et særdeles æstetisk gods op af den østjyske muld. Palsgaard Gods!

Rundt omkring udspiller et beundringsværdigt og naturrigt godsscenarie sig med en yderst frodig have og små søer.

Dette smukke sted nær Juelsminde afvikler hver sommer underholdende forestillinger, og I er alle inviteret med som æresgæst. 

Sommerspillet har eksisteret siden 1972, og det fornøjende foretagende hedder meget passende Palsgaard Sommerspil.

Siden etableringen i start 70'erne har en lang række uforglemmelige minder udspillet sig gennem nydelige operetter og musicals på den fredfyldte lokation.

Besøg Palsgaard Sommerspil og lad jer drage af en af de minderige forestillinger fra den idylliske friluftsscene ved smukke Palsgaard Gods. Glæd jer!


Water & Wellness

Kender du en, der er vovehals nok til at kaste sig ned af den populære rutsjebane? Foto: Water & Wellness.

Er du vild med vand? Så kan du boltre dig i et vaskeægte vandlandsmekka hos Water & Wellness. Her er der noget for enhver type vandhund!

Water & Wellness ligger i Randers og har intet mindre end 6.700 kvadratmeter til rådighed med både svømmebassiner, småbørnspool og vandrutschebaner.

Er du ikke nødvendigvis til det vilde og voldsomme, så har stedet ligeledes en overdådig wellnessafdeling med skønne områder både ude- og inde. Her kan du komme helt ned i tempo, langt væk fra hverdagens evige stress og jag.

En begivenhedsrig udflugt til Water & Wellness Randers byder på noget for hele familien. Et hav af vandaktiviteter for de energifyldte børn og tiltrængt afslapning for de hårdtarbejdende voksne.

Søger I efter aktiviteter for børn Østjylland, er Water & Wellness det helt rette sted for jer.

Så træk i badetøjet, pust badevingerne op og ifør dig dykkebrillen, inden turen går til Randers og til vidunderlige Water & Wellness. Nyd det!


Egå Marina

Synet af Egå Marina er mindst lige så betagende fra luften, som den er fra jorden. Foto: Egå Marina.

Idet I sætter jeres fødder på den eminente Egå Marina i den aller nordligste del af Århus, kan I straks mærke en maritim stemning. 

Stemningen indfinder sig gennem duften af frisk havvand, følelsen af den salte luft og synet af en masse gyngende lystbåde. 

Egå Marina er et helt igennem ideelt åndehul fra landets andenstørste by med sin beliggenhed blot otte kilometer syd for marinaen. 

Med sine familievenlige faciliteter og de populære badestrande på hver sin side af marinaen kan man uden tøven tilbringe dagevis på stedet.

Spankuler en tur ud på de snorlige broer og iagttag de mange hvide lystbåde, der jævnligt tilbagelægger et hav af sømil bag sig. 

Tilbage er der vist blot at ønske jer rigtig, rigtig god fornøjelse ved fantastiske Egå Marina. Ohøj!


Rosenholm Festival

Hvem har ikke forestillet sig at fyre en blæret guitarsolo af på en scene foran et vildt publikum? Foto: Rosenholm Festival.

I hjertet af Hornslet på grænsen til begyndelsen af Jyllands næse løber en helt special festival af stablen årligt.

Festivallen er en lille, intim musikfestival og hedder Rosenholm Festival. Navnet skal selvfølgelig findes i byens største stolthed. Rosenholm Slot.

Under Rosenholm Festival er I garanteret fortræffelig musik, formidabel stemning og ikke mindst iskolde drikkevarer.

Kobl af fra hverdagens strabadser og hold et brag af en fest i fællesskab med dem, som I har allernærmest og allerkærest. Gratis?

Det kan da umuligt være gratis at deltage i en festival, tænker du nok... Men jo, den er altså god nok. Her får I en hel weekend fyldt med livemusik. GRATIS!

Slå jer løs under den folkekære festival Rosenholm Festival i Hornslet, skål i kolde fadøl og bliv et utal af oplevelser rigere.


Horsens Dyrskue & Madmarked

Horsens Dyrskue & Madmarked er en hyldest til det traditionsrige dyrskue og madmarked. Foto: Horsens Dyrskue & Madmarked.

Rundt omkring på en stor, åben dyrskueplads i Horsens vrimler det med et væld af eventyrlystne og glade mennesker. 

Hvad får mon disse eventyrlystne og glade mennesker til at drage på eventyr på Horsens Dyrskueplads?

Jamen, det er da naturligvis Horsens Dyrskue & Madmarked. Et årligt event, én weekend i juni, der samler land og by med oplysende aktiviteter for både store og små.

Horsens Dyrskue & Madmarked er et gammelt og historisk arrangement i nye klæder, og det skylder I ganske enkelt jer selv at opleve!

Her kan I gå på opdagelse i livet på landet i gamle dage og overvær for eksempel aldrende maskiner fra dengang, hvor farfar var en ung knægt. 

Ved Horsens Dyrskue & Madmarked går I altså en særdeles begivenhedsrig dag i møde, hvor unge såvel som gamle kan lade sig fornøje i fællesskab. 

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Østjylland, er Horsens Dyrskue & Madmarked helt oplagt. Rigtig god fornøjelse!


Horsens City Camping

Lige ud til vandet og med bylivet i baghaven. Horsens City Camping er unik! Foto: Horsens City Camping.

Læn dig godt tilbage i stolen, ifør dig din skarpeste læsebrille og forestil dig lige dette scenarie. Du befinder dig på en campingplads, hvor du kan få sand under fødderne, kan bade i en overdækket pool og kan gå en tur i skovområde nær bylivet. 

Det lyder jo næsten som noget, der er for godt til at være sandt. Men det er faktisk sandt. Scenariet udspiller sig nemlig hos Horsens City Camping. 

Tag en dukkert i saltvandet i Horsens Fjord ved stedets egen sandstrand, og lad jer herefter fornøje af pladsens fine minigolfbane. Det er jo obligatorisk at tage et slag minigolf, når man slår vejen forbi en campingplads.

Lad børnene underholde sig selv på legepladsen, på boldbanen og i den overdækkede pool, mens I selv får slappet godt og grundigt af i de fantastiske forhold.

Når aftenen er ved at indfinde sig, og sulten så småt trænger sig på efter en særdeles aktiv dag, kan I med fordel benytte campingpladsens glimrende grillfaciliteter. En grillpølse er aldrig af vejen! 

Dagen er altså tilrettelagt til punkt og prikke ved enestående Horsens City Camping, og nu er det egentlig bare jeres eneste opgave blot at nyde den fuldt ud. Rigtig god tur!


Spejdermuseet Aarhus

Historikken bag det at være spejder byder på så meget mere end bare at binde ti forskellige knob. Foto: Spejdermuseet Aarhus. 

Mellem Slet og Holme i den sydlige del af det århusianske bybillede skyder en iøjnefaldende bygning op af jorden.

Bygningen huser ingen ringere end Spejdermuseet Aarhus. Et museum med formålet at beskrive spejderbevægelsens indholdsrige historie i lokalområdet.

Indendørs bliver I mødt af et omfattende bibliotek, udstillinger og arkiv med spændende spejderlitteratur, spejderblade, dagbøger, fotos og meget, meget mere.

Dyk ned i de mange arkivalier og lad jer oplyse om den betagende historie bag det at være spejder i lokalområdet. Vi snakker mere end 100 års imponerende historie! 

Lad jer eksempelvis more af stedets spejder satire og spejder sjov sektion, hvor frivillige kræfter har stykket en blændende udstilling sammen for jer.  

Så aflæg Spejdermuseet Aarhus en fortjent visit, giv jeres bedste spejderhilsen og tilbring en masse sjove spejdertimer sammen.


Randers Golf Klub

Udsigterne er udsøgte undervejs på jeres strålende golfoplevelse ved Randers Golf Klub. Foto: Randers Golf Klub.

Golfboldende flyver afsted fra diverse teesteder.  Én er lidt småtræt af, at bolden endte i en velholdt bunker. En anden er svært tilfreds med sit flotte drive.

Vi befinder os i naturskønne omgivelser ved Fladbro Skov, hvor fabelagtige Randers Golf Klub hører til. Blot seks kilometer vest for Kronjyllands højborg Randers.

Slå indledningsvis ud på den fantastiske korthuls par tre bane, der er fuldstændig oplagt at få varmet krop og svingarm godt og grundigt op på.    

Efterfølgende venter den fænomenale 18-hullers bane med sine smukke søer, moseområder og yderst flotte udsigtspunkter i et kuperet landskab.

Undervejs kan I folde jer ud på de 18 huller, som løbende er varierende i sværhedsgrad og derfor er indbydende for både lav- og højhandicapspilleren.

På med golfkasketten, grib godt fast om golfkøllen og lad jer udfordre på Randers Golf Klubs fremragende golffaciliteter.


Aarhus Fiskespa

Omgivelserne er helt igennem ideelle for nogle unikke og forkælende behandlingsformer. Foto: Aarhus Fiskespa.

Med sin placering nær Århus Bugt er det fristende at tro, at fiskene til Aarhus Fiskespas fantastiske behandlinger er hentet op af saltvandet i bugten.

Det er selvfølgelig ikke tilfældet. Til gengæld er det i den grad tilfældet, at stedet tilbyder en bred vifte af fantastiske behandlingsformer.

Forkæl jer selv med helkropsbehandlinger, ansigtsbehandlinger, fodbehandlinger med doktorfisk, voksbehandlinger, wellnessmassager, hot stone massage og cupping.

Hos Aarhus Fiskespa sætter man en ære i at give sine gæster en grundig og virksom behandling. Med andre ord er I altså i de bedste hænder under hele oplevelsen.

En behandling ved dette enestående foretagende er på mange måder et velfortjent afbræk fra den travle dagligdag. Hos Aarhus Fiskespa er der 100% forkælelsgaranti.

Hvad end I har behov for en ansigtsbehandling, en voksbehandling eller en helt tredje tilfredsstillende behandlingsform, så ønskes I rigtig god fornøjelse. Nyd det!


Aarhus Søfarts Museum

Ved Aarhus Søfarts Museum slår man for nogle helt bestemte døre op for sine besøgende. Foto: Aarhus Søfarts Museum.

I baggrunden lyder et højt mågeskrig fra en af de mange morgenfriske havmåger, mens et stort containerskib roligt er ved at lægge til.

På passende vis er Aarhus Søfarts Museum placeret i dette maritime havnemiljø på den energiske Aarhus Havn. I noget så autentisk som containere. 

Du læste fuldstændig korrekt. Når I besøger Aarhus Søfarts Museum, går I såmænd ombord i en gruppe contianer placeret på fast land.  

Indendørs kan I dykke ned i et hav af udstillinger bestående af velholdte artefakter, der relaterer sig til skibs- og søfart. 

Undervejs vil I for eksempel blive mødt af forskellige ting fra skibskahytter, et udvalg af skibsmodeller og velplejede skivsprovianter. 

Så smut forbi Aarhus Søfarts Museum og vær med til at danne jer selv en detaljeret forestilling af, hvordan livet til søs er skruet sammen. 


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse i Østjylland her.


Horsens Marina

Fra den smukke marina sendes I godt afsted på jeres eventyr til vands. Kysten er klar! Foto: Horsens Marina.

Blot et kvarters spadseretur fra centrum af hyggelige Horsens ligger en særdeles charmerende marina. Horsens Marina!

Horsens Marina er på alle tænkelige måder et genialt tilflugtssted fra hverdagens og bylivets evige stress og jag.

Her kan I komme helt ned i tempo ved at overvære solen smukt spejle sig i havets overflade, mens bølgerne blidt slår ind mod marinaen. 

Stedet er et unikum for sejlende gæster, der bliver mødt af nogle formidable faciliteter i form af bad, toilet, vaskemaskine, tørretumbler, miljøstation og toiletpumpe.

Trænger sulten sig lige så stille på under besøget? Bare rolig. Restaurant Pynten kommer omgående jeres sultne mave til undsætning som en altafgørende redningskrans.

Alt i alt er der altså lagt i kakkelovnen til masser af hyggelige stunder i godt selskab ved fortryllende Horsens Marina. 


Juelsminde Strand Camping

En bedre placering for en campingplads skal man virkelig lede længe efter. Foto: Juelsminde Strand Camping.  

Juelsminde Strand Camping. En campingplads med det hele indenfor rækkevidde. Grønne områder, havnen og bylivet. Alt i én! 

Midt i hygsomme Juelsminde by vrimler det med ferieglade gæster, der via den ultrakorte gåtur fra campingpladsen valfarter mod den storslåede badestrand. 

Nyd tilværelsen ved at springe ud i bølgen blå og lad solen tørre jer godt og grundigt, inden byens morsomme aktiviteter venter jer. 

Nu er det blevet tid til at indstille sigtekornet på Juelsminde Strand Campings eminente minigolfbane, der består af hele 12 udfordrende kunstgræshuller. 

Medbring jer en solid kaffekurv ved de opstillede borde og suppler traktementet med iskolde forfriskninger i campingpladsens reception. 

Dagen er altså tilrettelagt til punkt og prikke, og nu er det bare op til jer om at udnytte denne til fulde ved fremragende Juelsminde Strand Camping.


pause recovery studio

Træd ind i en verden af velvære og afslappethed midt i storbyen Århus. Foto: pause recovery studio.

Nær det travle havnemiljø i Århus befinder en afslappet og rolig forretning sig. Stedet hedder pause recovery studio, og de venter bare på jer.

Ved pause recovery studio bydes I velkommen i nogle moderne rammer, der omgående sørger for, at I kommer helt ned i tempo. Nu er det tid til wellness!

Mærk pulsen falde til hvilepuls i det beroligende floatingrum. Følelsen af at være vægtløs er enestående, og effekten af det er ikke til at tage fejl af. 

Herefter indtager I saunaen, som vil varme jer igennem med sine infrarøde lys. En usædvanlig, behagelig og restituerende oplevelse.

Som prikken over i'et skal I afslutningsvis forkæle jeres hårdtprøvede ben i de populære recovery eller cryo boots. Skær restitutionstiden ind til benet. Bogstaveligt talt.

Når I træder ud af døren ved pause recovery studio er I som forvandlede, og hverdagens hårde arbejde kan bare komme an. Nyd det i fulde drag!


Café Alrø

Naturen er frodig på naturskønne Alrø, hvilket giver Café Alrø en mægtig placering. Foto: Café Alrø.

I Kattegat ligger en exceptionel ø, som man ganske enkelt ikke snakker nok om, fordi den har et væld af skjulte perler. Øen hedder Alrø og ligger i omegnen af en halv times kørsel fra de østjyske byer Horsens og Odder. 

Én af øens perler er Café Alrø, som I så absolut skal slå vejen forbi, når I tager turen til den naturrige og idylliske ø.  

Her kan I nyde de landskendte store tarteletter med blandt andet høns i asparges.

På Cafe Alrø kan I også få tilfredsstillet den søde tand med hjemmelavet citronfromage, chokolademousse og lækker isdessert.

Udover den dejlige mad skal I også huske at give jer tid til at opleve den humoristiske kunst, som er en del af den uforglemmelige oplevelse ved besøget.

Under et visit på henrivende Alrø er et pitstop på Café Alrø med andre ord fuldstændig uundgåeligt, og allerede nu kan I godt begynde at glæde jer gevaldigt.  


Gertrud Berg Keramik

Drejeskiven bliver brugt flittigt af den dygtige keramiker Gertrud Berg. Foto: Gertrud Berg Keramik.

I Nørre Vissing i udkanten af det smukke midtjydske søhøjland, tæt på det idylliske Ry og Himmelbjerget beliggende i trekanten mellem Skanderborg, Silkeborg og Århus er der godt gang i drejeskiven ved Gertrud Berg Keramik. 

De beundringsværdige keramiske værker er formet af ler og er fremstillet ved hånddrejning af den dygtige keramiker.

Hos Gertrud Berg Keramik overraskes man af et stort og varieret udvalg, og der er altid noget nyt keramik på hylderne.

På de selvsamme fyldte hylder finder I unika brugskeramik til daglig glæde for jer selv eller til glæde for andre som en hammergod gaveidé.

Vi snakker iøjnefaldende krus, kopper, dejfade, kander, hængepotter, skåle, tallerkener, vaser, lysestager og meget, meget mere. 

Så sving forbi Gertrud Berg Keramik, iagttag keramikeren folde sig ud ved drejeskiven og gør jer samtidig en fortræffelig handel. 


Mejeriet Tunø og Tunø Røgeri & Restaurant

På Tunø er man altid tæt på det omkringliggende havvand i Kattegat. Foto: Tunø Røgeri & Restaurant.

Imellem Jylland og den velkendte ø, Samsø, ligger en mindre ø, der for de fleste nok går under radaren. Og det er en fejl! 

Denne lille bilfri ø på mindre end fire kvadratkilometer hedder Tunø, og den gemmer på flere skjulte skatte. Heriblandt Mejeriet Tunø og Tunø Røgeri & Restaurant.

Indled jeres tur til den charmerende ø ved at besøge badehotellet Mejeriet Tunø, hvor I blandt andet kan holde væskebalancen ved lige på stedets indbydende terrasse og lounge.

Tag herefter den korte gåtur på få hundrede meter fra Mejeriet Tunø til den intime Tunø Havn, hvor I vil blive mødt af det gæstfri Tunø Røgeri & Restaurant.

Dyk ned i Tunø Røgeri & Restaurants appetitvækkende menukort og smag på de velsmagende retter til duften fra røgeriet og til det nydelige syn af det omringende havvand.  

Eftermiddagen har efterhånden indfundet sig, solen er stille og roligt på vej ned, og færgen tilbage til Hou på fastlandet venter kun på jer i den lille havn. God tur hjem!


Århus Kanoudlejning

En kanotur er en sikker vinder for store såvel som små. God tur! Foto: Århus Kanoudlejning.

Ved Folkestedet i centrum af Århus rinder vandet i Århus Å, mens den ene kano efter den anden sendes afsted på eventyr. 

Når I ligeledes skal sendes afsted på et kanoeventyr langs den snoende Århus Å, så er Århus Kanoudlejning stedet for lige netop jer. 

Bliv sendt godt afsted med et kærligt igangsættende skub og sæt nu godt og grundigt gang i overarmene, der skal transportere jer frem og tilbage. 

Undervejs på den fredelige kanotur vil I blive mødt af andre eventyrlystne sejlere, og I vil straks mærke den fantastiske stemning. 

Forude åbner den naturrige Brabrand Sø sig op for jer, og nu har I alt den plads til at boltre jer på, som I overhovedet kan forestille jer. 

Er I på søgen efter oplevelser for børn Østjylland, så er Århus Kanoudlejning i den grad anbefalelsesværdigt. 

Armene er på forståelig vis ved at være godt brugte, og den begivenheds tur i kano er nu ved at nå sin ende ved brugervenlige Århus Kanoudlejning. Sikke en dejlig dag til vands!Skal ferien smage ekstra godt?

Til slut vil vi gerne anbefale ikke bare Østjyllands men hele landets foretrukne ven, når lækkerier og specialiteter skal i hus til jeres næste ferie.

Delikatessehuset udbyder et bredt udvalg af gavekurve og yderst kvalitetsbevidste delikatesser til enhver anledning. En garanti for en smagfuld ferie. 

Læs mere på gavekurve.com