Besøg Stockholms sjoveste sted, Tivoli Gröna Lund

Tivoli Gröna Lund ligger i det smukke Djurgården i Stockholm, som ikke ligger langt fra centrum af Stockholm by, den er helt sikkert et besøg værd for både børnfamilier, teenagere og voksne, for alle som er adrenalin-tørstige og som er på besøg i den svenske hovedstad, om sommeren. I Gröna Lund findes der 30 seje og sjove attraktioner for alle aldre. Rutsjebaner, mini rutsjebaner, karruseller, lotteri, autentisk børneunderholdning, "sommerfugle i maven",  ture der gør seje fyre blege i hovedet og koncerter med kendte kunstnere, er bare nogle af de ting du kan opleve her.

Hvert år kommer mellem 1-1,5 millioner mennesker her for at have det sjovt og når du har besøgt parken kan du forstå hvorfor, Hold fast nu starter vi!

Stockholms absolutte bedste udsigt (foto Gröna Lund)

Frit Fald

Frit fald garanterer den bedste udsigt over Stockholm. Med en højde på 80 meter er den faktisk en af de højeste frit falds forlystelser i Europa. Den går op med 3 meter i sekundet og du falder de 80 meter ned igen på 2,5 sekund. Denne forlystelse er abosolut ikke for dem med højdeskræk.Jetline

Det er altid sjovt at tage en tur i i rutsjebanen Jetline, som er en af de mest populære attraktioner i Tivoli Gröna Lund. Med 90 km/t går det rigtigt hurtigt og den kører turen næsten 1,5 millioner gang om året. Man suser afsted i rutsjebanen og det kilder lidt i maven når man "flyver" ned af de stejle sider. En skøn blanding af skrig og latter fylder Jetline.


Verdens sjoveste rutsjebane. (foto Lubbe Garell)

Insane

Alene navnet siger alt om den her forlystelse, Sindsyg!

- og det er lige hvad den er, turen går op og ned med 60 km/t, det er ikke for tøsedrenge når den når de 36 meters højde og roterer frem og tilbage. Her er man lagt i selen til en vild tur. 

Insane (foto Gröna Lund)


Den rutsjebane er virkelig sindsyg... (foto Gröna Lund)

Det blå tog

Det blå tog er for dem, som savner ny inspiration til deres mareridt. Med et besøg til  det ny spøgelseshus "House og nightmares" som er fra 2015, er der mulighed for at samle ind til mange nætters mareridt. Her er der fyldt uhyggelige mørke gange med spøgelser, der ønsker at skræmme dig når du mindst muligt venter det. For dem som ønsker lidt mindre frygt med mørket, farlige drager og skræmmende figurer, kan man prøve det blå tog i den mørke tunnel, risikoen er dog stadig stor for at du bliver skræmt og skriger lidt. Men det er sjovt! Man skal være minimum 11 år for at komme ind. 

Det lidt skræmmende blå tog (foto Gröna Lund)

Eclipse

Eclipse er en af verdens højeste sving-karruseller. Her sidder man 121 meter oppe i luften og drejer rundt! Der er noget specielt ved denne attraktion, man får en slags friheds-følelse som man hænger der, og samtidig har man en magisk udsigt over Sveriges smukke hovedstad. Men den passer dog bedst til dem som ikke lider af højdeskræk.

Eclipse (foto Lars-Erik Örthlund)

Latter kammeret

I latter kammeret har man det rigtigt sjovt. Her kan man spejle sig selv i et utal af forskelige spejle der giver en et skørt og anderledes udtryk. Heldigvis er det kun for sjov.


Det er sjovt at se sig selv i de skæve spejle. (foto Gröna Lund)

Fut-fut toget

Fut fut toget er Gröna Lunds mindste rutsjebane og den passer til de mindste børn, men også de lidt ældre. Spørg bedstefar eller bedstemor om de vil med en tur i Fut fut toget og nyd en sjov tur sammen.

Mini  rutsjebane for de mindste gæster... (foto Gröna Lund)

Mariehønen

Mariehønen er helt perfekt for de små børn men også de store kan hygge sig i den. Her kilder det lidt i maven, specielt i kurverne. Børn mellem 0-3 år har fri adgang til forlystelserne i selskab med en voksen.

Mariehønen er helt perfekt sammen med bedsteforældrene! (foto Lubbe Garell)

Gröna Lund er åbnet i sæsonen fra d. 23. april og frem til d. 1. oktober.


Entré 0-6 år: fri entré

Entré 65+: fri entré

Entré 7-64 år: 110 SEK


Gode råd:

Et godt råd er at købe billetter online, på deres hjemmeside inden man besøger parken, på den måde undgår man lange billetkøer.

Der er rigtigt mange besøgende i Tivoli Gröna Lund i højsæsonen, så hold altid godt øje med dit barn.

Mål børnene inden I tager afsted, man skal være 140 cm for at må prøve alle forlystelser

Man kan medbringe sin egen madkurv i parken, hvor der er mange grænsplæner, borde og bænke til formålet. Der er også et bredt udvalg af caféer og restauranter med børnemenuer.

Børn mellem 0-3 år kan selv prøve det lille pariserhjul og børne radiobilerne.


At komme hertil:

Man kan tage bus nr. 67 fra Karlaplan eller sporvogn 7 fra Kungsträdgården, som tager cirka 10 minutter, stå af ved Liljevalchs/Gröna Lund. Man kan også tage den hyggelige færge fra Slussen, den tager kun 8 minutter og man er samtidigt garanteret en smuk udsigt over Skeppsholmen! 

Man kan endda gå fra centrum og til Gröna Lund da Djurgården har fine vandrestier.


Adresse: Lilla Allmänna gränd, 9

Tel: +46-10 708 91 00

Hemsida: www.gronalund.com

E-post: mail@gronalund.com