Kolmårdens djurpark

Kolmårdens djurpark er nordens største dyrepark og Sverige mest populære rejsemål for børnefamilier. Kolmårdens djurpark ligger i skovene uden for Norrköping ved den smukke Bråviken bugt. 

Norrköping ligger i det østlige Sverige cirka 160 km syd for Stockholm. Fra københavn kan man nå Norrköbing på lige omkring 5 timer der er cirka 500 km og kommer man fra Jylland og tager færgen fra Grenå til Varberg er der ca. 4 timer fra færgelejet igennem Sverige, tager man færgen fra Frederikshavn til Göteborg har man ligeomkring 300 km til Norrköping.

I Kolmårdens djurpark findes ikke mindre end 80 forskellige dyrearter fra hele verden og der er masser af aktiviteter at gå på opdagelse i i nordens største dyrepark. En hel dag er hurtigt brugt i parken med et areal på over 150 hektar.

Indgangen til Kolmården (foto Kolmården)

Der er masser af dyreopvisninger med de forskellige dyr for eksempel elefant-, bjørne og sælopvisninger og der er deres store definshow Life der er blevet en verdens succes.

Delfin showet er den mest populære og største attraktion her. Man kan se de søde og dygtige delfiner lave akrobatiske numre til lyden af et begejstret og glad publikum. Delfin showet Life kan ses flere gange daglig og er virkeligt et besøg værd.

Den dygtige delfin optræder for publikum (foto Leif Hallberg/Kolmården)

Delfinshow (foto Sofia Andersson/Kolmården)

Kolmården dyrepark har over 80 forskellige dyre arter og nogen af dem kan man opleve tættere på end andre. Har man mod på det og is i maven kan man gå gennem Tiger world hvor man kun er adskilt fra de store rovdyr af en glasvæg, man kommer så tæt på at man nærmest kan føle dem ånde en i nakken. Heldigvis er der mange andre dyr i den store safaripark og efter at have set de store kattedyr kan man smelte helt væk ved de søde og charmerende aber.

Velkommen til  Safari (foto Frans Hellqvist/Kolmården)

Eller kan man opleve dyrene på Safari gennem dyreparken. En helt unik oplevelse man ikke må gå glip af hvis man besøger Kolmården dyrepark. Her bliver man i kabelvogne trukket gennem savannen mellem de mange dyr fra Afrika, Asien og Skandinavien, man kan opleve giraffer, løver, tigre, bjørne, elge, zebraer, bavianer, antiloper og endnu flere dyr fra oven.

En elegant løve der ligger og soler sig (foto Rickard Monéus/Kolmården)

Man kommer tæt på dyrene i de kabeltrukne vogne der svæver let og elegant over dyrene i safari parken. Dyrene virker helt uberørt af de kabeltrukne vogne der langsomt flyder hen over hovederne på dem.

3  smukke løver der gerne stiller op til fotografering (foto Rickard Monéus/Kolmården)

Udover safariparken byder Kolmårdens djurpak også på et utal af spændende aktiviteter, her er en svævebane, rutsjebaner, karruseller, racerbaner og meget mere.

Til de små besøgende er Bamses verden også en magisk oplevelse, her midt i den fortryllende skov kan man se, høre og opleve bamses verden, med forlystelser, legeområder, butikker og restauranter. Masser af leg og hygge på de smås præmisser.

Velkommen til Bamses verden (foto Rickard Monéus/Kolmården)

Børnene kan hilse på Bamse. I Bamses verden kan man få et kram af verdens stærkeste bjørn og hilse på alle bamses søde venner. Hver dag optræder bamse og de andre dyr med dukketeater og man kan gå i Zooskole, prøve Skalmans biler eller man kan prøve en tur i de snurrende honningkrukker.

Teater med Bamse (foto Rickard Monéus/Kolmården)

Noget man ikke må misse i Kolmården er rovfugleopvisningen. Under showet flyver rovfuglene helt frit over hovederne på publikum og man kan fornemme deres store vingesus som tilskuer til dette unikke syn.

Et nysgerrig publikum til rovfugle show(foto Rickard Monéus/Kolmården)


En sød chimpanse viser hvor dygtig han er  (foto Rickard Monéus/Kolmården)

I Kolmården dyrepark kan man grine sammen med de sjove og hyggelige aber, blive optaget af de spændende chimpanser og gorillaer eller fascineret af de hurtige gibbon aber. Man kan også bare blive helt forelsket.

Den nyfødte supersøde "Enzo"  som alla besøgende forelskede sig i  (foto Josefina Lundin/Kolmården)

Hvis man ikke lider af højdeskræk er svævebanen absolut værd at prøve. Komfortablet  sidder man i de små kabiner og nyder udsigten på de 2638m svævebanen er hen over jorden og højden varierer mellem 2,5m og 20 meter over jorden. Det tager cirka en halv time hvor det lidt kriller i maven.

En smuk udsigt over Bråviken bugt fra svævebanen (foto Miche Seiko/Kolmården)

Noget andet der kan give en lidt kriller i maven er den nye rutsjebane i Kolmårdens dyrepark. Her er der rig mulighed for at skrige og grine sig gemmen den nye lange Wildfire rutsjebane som de selv beskriver som verdens bedste.

Nyt i år den seje Wildfire rutsjebane (foto Vekoma/Kolmården)

Efter en spændende og oplevelsesrig dag bliver man hurtigt sulten heldigvis er der masser af muligheder for at få stillet sulten i en af de mange restauranter og caféer der er rundt om i parken, med et varieret udbud af svenske delikatesser som kødboller og pandekager til mere eksotiske retter fra det mexicanske og asiatiske køkken til streetfood og meget mere.

Kolmården åbner for sæsonen 2016 den 29 april kl.10.00

Sæson: Maj til September

Kolmården djurpark

618 92 Kolmården

Sverige