Træd ind i Astrid Lindgrens eventyrlige Verden

Astrid Lindgrens er Sveriges største udendørsteater og ligger i Astrid Lindgrens fødeby Vimmerby i det hyggelige Småland. Det tager cirka en time i bil fra Linköping, og her er hvert år cirka en halv million besøgende. Her i Astrid Lindgrens verden bliver fortællinger til virkelighed, og man kan når som helst møde nogle af personlighederne, som man har lært at kende gennem Astrid Lindgrens bøger

Indgangen til Astrid Lindgrens verden

Hver dag har man mulighed for at vælge imellem cirka 50 forskellige forestillinger som blandt andet Karlsson på taget, Madicken, Brødrene Løvehjerte, Ronja Røverdatter, Emil fra Lønneberg og selvfølgelig vores allesammens Pippi Langstrømpe. Her bliver fortællinger til virkelighed fra tidlig morgen til sen aften. Det her er paradis for børn, og der får lov til at komme rundt og lege og opleve den ægte vare fra alle scener fra Astrid Lindgrens bøger.

Pippi Langstrømpe

I det store gule hus Villa Villekulla bor Pippi Langstrømpe, og her er der altid gang i noget. Her kan man se den meget stærke, men også kløgtige Pippi kæmpe mod både Karlsson og Blom. Et besøg hjemme hos Pippi Langstrømpe byder altid på masser af sjov og ballade.

Villa Villekulla


Villa Villekulla

Ronja Røverdatter

Ronja Røverdatter er fortællingen om at age sine første skridt ind i voksenlivet hvor man skal passe på både vilde djælve og elvere. Ronja udforsker verden og det biver et spændende eventyr med mange møder, mellem en pige og en dreng, mellem det gode og det onde og mellem det ukendte og det kendte. Fuld af spænding og latter og tårer.

Mattisborgen er her Ronja fødes og hvor hendes far er røverhøvding.

Emil fra Lønneberg er en lille drilagtig dreng som som normalt finder på mange ulykker i Lønneberg, såsom at hejse sin lillesøster Ida op i flagstsangen, det ender næsten altid med at hans strenge får sender ham i brændeskuret for at snitte træmænd.

Søde og frække Emil fra Lønneberg

Bullerby er en lile by med tre gårde og syv børn, Lisa, Lasse, Bosse, Olle, Kerstin, Britta og Anna. Bullerby handler om Astrid Lindgrens egen barndom. Her kan børnene selv få lov til at lege som Astrid Lindgren selv gjorde det som barn.

BullerbyMad & Drikke: I Astrids Lindgrens verden findes der et godt og stort udvalg af forskellige restauranter og man har desuden mulighed for at spise mad som er indspireret af Astrid Lindgrens fortællinger. Her findes også mange hyggelige picnic områder. Eftersom det er børnenes univers man træder ind i er der selvfølgelig masse af børnmenuer på kortet som kødboller og pandekager og man må ikke snyde sig selv for Smålands klassikeren Kartoffelpandekager med flæsk.


Astrid Lindgrens verden er stor og det kan være svært at nå at se det hele på en dag.


Entrépriser Højsæson: 17 juni till 28 august

0-2 år: gratis entré

3-14 år: 290 SEK

15-64 år: 400 SEK

65+: 240 SEK


Åbningstider: Alla dage 20 maj till 28 august 10.00-18.00

Samt weekender (fredag - søndag) i september og i løbet af efterårsferien 29. oktober til 6. november

Kontakt:

Adresse: Lundgatan, 598 34 Vimmerby

Hjemmeside: www.astridlindgrensvarld.se

E-post: info@astridlindgrensvarld.se

Telefon: + 46 (0) 492 798 00