Tenerifes mest populære attraktion
 

Tenerifes mest populære attraktion

I turistmekkaet Puerto la Cruz på Tenerife ligger Loro Parque. Parken var oprindeligt lavet som en papegøjepark, men rummer i dag mere end 2000 dyr fordelt på 300 arter. 

40 millioner mennesker kan ikke tage fejl. Loro Parque er en af Europas smukkeste Zoos

Det første, der møder en, når man ankommer til Loro Parque, er en smuk Thailandsk bygning, og når man entrerer, åbner der sig flere bygninger i samme stil. Da vi står der, må vi forsikre os selv om, at vi er taget til Tenerife og ikke Thailand.


Indgangen til Loro Parque. Foto: Campaya.dk

Vi er afsted med to små banditter på tre og fem år, og de glæder sig mest til at se hajerne og krokodillerne. De glemmer dog hurtigt de skarptandede dyr, da vi som noget af det første går ind i pingvinernes hus. Her har man midt i det tropiske klima skabt et lille stykke pingvinparadis med isbjerge, og sne der saligt drysser ned fra himlen. Det er virkelig fint lavet, og som en ekstra lille finesse bliver man kørt rundt i pingvinparadiset på et rullende fortov.


Pingvinernes paradis er en enestående oplevelse i Loro Parque. Foto: Campaya.dk

Efter pingvinoplevelsen står den på Søløveshow. Vi når i alt at se tre shows. Vi ser søløver, delfiner og spækhuggere toppræstere foran et begejstret publikum. Søløveshowet er virkeligt godt sammensat. Vi griner af de løjerlige kunster, søløverne laver, og det overgår klart vores forventninger til, hvad et show skal indeholde. Delfinshowet er i den mere rolige afdeling, og der er ikke så meget gak og gøgl over det sammenlignet med søløveshowet. Jeg bemærker især, hvor godt de matcher musikken med de forskellige shows stemning. Der er virkelig tænkt over detaljerne.

Ikke alene showene i Loro Parque er smukke, omgivelser gør også sit til stemningen. Foto: Campaya.dk

Vi har planlagt vores rute gennem Loro Parque, så vi mere eller mindre kan gå fra det ene show til det andet, og det sidste show, vi ser, er spækhuggershowet. Dette show er af en mere informative karakter, men de formår samtidig at få publikummet til at grine. En anbefaling herfra; når der står “splashzone”, så mener de det. Og du skal nok heller ikke tage en af rækker lige bag vådområdet, hvis du ikke har skiftetøj med.


De forreste rækker til Spækhuggershowet, er "Splashzone" . Foto: Campaya.dk

Efter spise- og ispauser går turen rundt i resten af parken. Her ser vi både hajerne og krokodillerne, som var det oprindelige mål. Til sidst går vi gennem den oprindelige del af Loro Parque, der er fyldt et ukendt antal eksotiske papegøjearter. Dagens allersidste krudt bliver brændt af på den store junglelegeplads, der er at finde bagerst i parken. Her kan børnene lige få leget på rutchebanerne og klatret i de kunstige træer. Imens nyder forældrene at sidde i dagens sidste solstråler på en af bænkene på legepladsen, inden turen går videre.Der findes en stor legeplads bagerste i Loro parque hvor børnene kan brænde lidt krudt af i "jungleomgivelser". Foto: Campaya.dk

Loro Parque er en meget populær attraktion på Tenerife. Med god grund. Siden åbningen i 1972 har mere end 40 millioner mennesker besøgt parken, og mere end 1,4 millioner besøger den i dag årligt. Stedet føles dog ikke på noget tidspunkt af vores besøg overrendt af mennesker, hvilket nok skyldes det store areal, parken dækker.


Tips til turen til Loro Park

Kom når de åbner. Parken er rigtig stor, og det er nemt at bruge en hel dag der, hvis man vil se det hele. Vi lejede selv en bil og kørte dertil, men der kører masser af busser fra feriebyerne sydpå og direkte til parken. Det er muligt at ringe og bestille plads på dem og få dem til at hente en.


Entre

Du kan spare lidt ved at købe billetter online. Om ikke andet sparer det dig for tid til at stå i kø for at købe billetter ved indgangen. Voksenbilletter koster 34 euros og børnebilletter 23 euros. Børn under seks år kommer gratis ind, og der er mulighed for at købe kombibilletter, hvis man ønsker at besøge en af deres samarbejdspartnere. Find jeres billetter her (http://www.loroparque.com/index.php/en/el-parque-eng/animals)


Shows

Der er shows med søløver, delfiner, spækhuggere og papegøjer gennem hele dagen. Men det er en god idé at planlægge, hvilke man vil se og hvornår ved ankomst, da showene ligger tæt på hinanden tidsmæssigt.


Mad og drikke

Du kan med fordel medbringe din egen madkurv. Der er flere steder, hvor det er tilladt at sidde med sit medbragte mad og spise. Ellers findes der et fint udvalg af både restauranter og små caféer, hvor man kan købe sandwiches, frugt, is, kaffe, og hvad maven ellers kan begære. Vær opmærksom på, at flere af de små caféer kun tager kontanter.