Must-see i spansk turistmekka: Kabelbane til bjergtop og rovfuglereservat

Udsigten fra kabelbanen inden turen er nået helt op i bjergene. Foto: Campaya.dk.

Hvis du gerne vil prøve en kabelbane, der hejser dig langt op i luften og fører dig op på toppen af et bjerg til et stort rovfuglereservat, så tag til Benalmádena!

Lad det være sagt med det samme. Hvis du lider af højdeskræk, er kabelbanen i Benalmádena nok ikke lige dig. Men for alle os andre er turen i den lille lukkede metalvogn med plexiglasruder en oplevelse i absolut topklasse.

Man starter med at placere sig i den lille vogn, som herefter trækkes ud på et kabel, der er spændt ud mellem byens midte og bjerget Monte Calamorros. Bjerget er små 800 meter højt, så turen byder på en støt og til tider stejl opstigning. Der er derfor rig mulighed for at få et bogstavelig talt bjergtagende view ud over områdets klippefyldte terræn og det store, azurblå Middelhav, der bare vokser sig større og større i takt med, at man trækkes mod bjergets top. Turen med kabelbanen tager cirka ti minutter, og vognene kører i pendulfart størstedelen af dagen.

Der er gode muligheder for at tage en vandretur i bjergene. Foto: Campaya.dk.

Ved endestationen har man mulighed for at gå videre ud på bjerget på egen hånd, ligesom det er muligt at følges med størstedelen af de andre besøgende til et af de rovfugleshows, der afholdes flere gange om dagen. Der er etableret et fuglereservat på bjerget, og til de daglige forestillinger er det muligt at se både gribbe, ugler og kæmpeørne. Det er sågar muligt at komme i nærkontakt med fuglene. Og hvis du sætter dig på en af bænkene på pladsens venstre side, kan du godt regne med, at der på et tidspunkt lander en ørn på dit hoved. Det er nemlig en del af showet, at en lille ørn hopper fra hoved til hoved! Falkonererne er stærke formidlere - også på engelsk - og forestillingen giver et fascinerende indblik i fuglenes liv i bjergene.

Der er etableret en række mindre boder og cafeer tæt ved kabelbanen og fuglereservatet, så det er muligt at samle kræfter inden turen går videre. Hvis man har mod på det, kan man følge en af flere ruter fra bjergets top helt ned til kysten. Det er naturligvis også muligt at tage kabelbanen ned igen og drømme sig hen i det storslåede sceneri.

Falkoneren sender en af de enorme fugle en tur ud over bjerget. Foto: Campaya.dk.

Falkonererne har trænet fuglene til at være tæt på mennesker. Foto: Campaya.dk.

Der er også fugle til de mindste. Foto: Campaya.dk.

En af de store fugle går fra falkonerens hånd til en fra publikum. Foto: Campaya.dk.

Rovfugleshowet tiltrækker flere gange dagligt mange besøgende. Foto: Campaya.dk.