Benalmádenas grønne byoase


Parque la Paloma er et skønt rekreativt område midt i byen, hvor man kan nyde en stille skyggestund for den spanske sol.


Når du går gennem Benalmádena by, kan du næsten ikke undgå at støde ind i det mere end 200.000 m2 store grønne område Parque la Paloma.  Parken er ideel til en familieudflugt eller en afslappet gåtur i skyggen og er en af Benalmádenas mest populære attraktioner. Når man besøger parken, bliver man hurtigt imponeret af dens rekreative område midt i byen.

Parque Paloma i Benalmadena. Foto: Campaya.dk

En stor kunstig sø i midten af parken er fyldt med mægtige karper, skildpadder, ænder, svaner og de emigrerede havmåger. Mange børnefamilier vælger at tage i parken for at fodre fuglene ved søen, og der er flere gode fodresteder, hvor man kommer tæt på dyrene.


Når du går gennem parken, skal du ikke blive overrasket over det store antal dyr, der går frit rundt. Påfugle, høns, kyllinger og kaniner ses overalt til stor glæde for børn i alle aldre. Her er også strudser og bjerggeder, men de er heldigvis hegnet ind.


I parken finder man selvfølgelig også flere legepladser til de mindre børn. De er rigt udstyret til nogle gode timers leg i skyggen for den ellers bagende middagssol. Dertil findes der et utal af grønne områder at boltre sig på.


Parque Paloma i Benalmadena. Foto: Campaya.dk

Udover de mange rekreative områder i Parque la Paloma finder man en imponerende areal udelukkende med kaktusplanter. Her er mere end 450 forskellige arter, så der er også lidt til den botanikinteresserede.


Det er populært at holde picnic i parken, og der er masser af steder at slå sig ned. Har sulten eller tørsten meldt sig, og har I ikke lige pakket picnickurven, er der i parkens vestlige hjørne en populær cafe, der serverer en pænt udvalg af tapas og drikkevarer.


Parken er åben for alle dagligt fra kl. 9 til kl. 22 om vinteren og i sommermånederne fra kl. 9 til kl. 23. Hvis du besøger Benalmádena, er Parque la Paloma helt sikkert et visit værd.