Vandretur i Norge

Naturskønne Norge byder på mange flotte naturoplevelser. Man behøver blot køre lidt nord for Oslo før man befinder sig i det norske vildnis.

40 km fra Oslo ligger en station ved byen Hakadal. Her er det muligt at parkere sin bil, for derefter at trave ud i Nordmarken. Nordmarken er et dejligt varieret tærren hvor man kan følge de store stier, eller vælge og gå ad de mindre stier gennem skov, krat og bakker.

Hele Nordmarken er markeret med skilte så man altid kan finde vej. Det er dog en god idé at have et kort eller en GPS med da skiltningen i nogle områder er lidt sparsom og man kan have brug for lidt assistance. Nordmarken er et fantastisk sted at afprøve sine 'survival-skills' eller få en hyggelig familietur da den er så stor at man helt selv kan bestemme sværhedsgraden. Vil man gerne udfordre sig selv, sørger man for at tage de små stier, gå gennem marsken og pakke let, således at man kan fange sin mad i søerne, der er i overflod i Nordmarken. Vil man have en hyggelig familietur går man blot lidt kortere hver dag, holder mange pauser i de naturskønne oplevelser og slår lejr, så man kan sidde og hygge ved bålet med skumfiduser.

I Norge gælder allemands-retten, hvilket betyder at det, i modsætning til Danmark, er tilladt at slå lejr alle steder så længe man ikke er til gene for andre.