8 af de bedste seværdigheder og oplevelser i Norge (2024)


De smukke naturoplevelser står i kø i vores store naboland mod nord.


Selvom Danmark og Norge kulturelt er tæt slynget sammen, er de to nationer som dag og nat som feriedestinationer.

For mens landet strækker sig fladt så langt øjet rækker herhjemme, er sagen en ganske anden i Norge.

Få lande i verden er nemlig mere bjergrige end vores nabo mod nord, og det giver rig mulighed for smukke naturoplevelser i den storslåede natur, hvor fjelde og bjergsøer er langt lettere at finde end flade markarealer.

Naturen gør sig i den grad også gældende i guiden her, hvor vi har forsøgt at finde nogle af de bedste oplevelsesmuligheder og seværdigheder i den norske natur.

Vi håber, guiden kan tjene som inspiration til jeres næste ferie til vores broderland, hvor vi har et stort antal skønne hytter, der kan danne rammen om jeres ferie.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse i Norge her


Eventyr på Svalbard

Svalbard oplevelser

Skiturene på Svalbard er på alle måder storslåede. Foto: Basecamp Explorer.

Højt mod nord i Nordishavet ligger det nordligste punkt i det norske kongerige.

Øgruppen Svalbard er et isdækket mekka for enhver med hang til store naturoplevelser. Der er sneklædte bjerge, gletsjere og store åbne områder så langt øjet rækker, og det gør stedet til et oplagt sted at tage på eventyr. Terrænnet er dog også særdeles krævende, og det er en god idé at alliere sig med nogle af de lokale, hvis I vil ud i vildmarken.

Oplevelsesvirksomheden Basecamp Explorer har specialiseret sig i at give besøgende på Svalbard de perfekte rammer om ferien i den vilde natur.

De arrangerer alt fra ugelange ekspeditioner ud i det snedækkede landskab med hundeslæder til dagsture på et par timer på snescooter. I kan også komme med på bådtur i ishavet, korte og lange ski- eller vandreture eller tage på opdagelse i kajak blandt store isbjerge og nysgerrige sæler.

Naturen er så storslået, særegen og markant anderledes fra, hvad vi kender herhjemme, at det sætter dybe spor og måske giver et nyt syn på tilværelsen. Dagene er fyldt med smukke syn og krævende aktiviteter, og nætterne er magiske og fyldt med nordlys.

Hvis I har mod på det, er det bare om at komme afsted.

Hvis I har specielle ønsker til jeres eventyr på Svalbard, er I velkomne til at kontakte Basecamp Explorer for at høre nærmere.


Langedrag Naturpark

Langedrag Naturpark

Ridetur i de naturskønne norske fjelde. Foto: Langedrag Naturpark.

Et par hundrede kilometer nordvest for Oslo finder I Langedrag Naturpark.

Naturparken er bygget op omkring en stor gård/dyrepark med et væld af dyr som heste, ulve, polarræve, elge, muskuskoser og det store kattedyr lossen. Som noget helt specielt kan I komme med ind i både ulvenes og lossernes indhegninger og komme helt tæt på rovdyrene. I kan også komme med ind til nogle af de mindre og mere kælevenlige smådyr.

Langedrag Naturpark arrangerer også forskellige aktiviteter ud i naturen.

I kan blandt andet komme en tur på hesteryg ud i de norske fjelde. Det er en spændende og anderledes måde at opleve de storslåede naturomgivelser på.

I kan også prøve at køre med en vaskeægte kane igennem de sneklædte omgivelser om vinteren, hvor I også kan kaste jer ud i langrend, prøve en hundeslæde eller meget, meget mere.

Langedrag Naturpark er et oplagt sted at lære mere om dyrelivet og naturen i Norge, og stedet kan også danne ramme om længere ophold. Der sker en masse hver dag og er nok at se og opleve.


Astrup Fearnley Museet

Det iøjnefaldende smukke bygningsværk, som huser Astrup Fearnleu Museet, er opført på en lille ø i havneområdet i Oslo centrum.

Museets bygninger er klædt i træ og toppet af et buet glastag og spiller elegant sammen med det øvrige miljø i havnen. De forskellige bygninger adskilles af små kanaler og bindes sammen med flere broer.

Arkitekturen er faktisk i sig selv nok til at gøre et besøg på museet til et must på turen til Oslo, men i virkeligheden er bygningerne jo bare rammer for det allervigtigste - kunsten!

Astrup Fernleu Museet har fokus på den moderne kunst og er en af de vigtigste kunstinstitutioner i Norge. Der er mange forskellige skiftende udstillinger i museet med store norske og internationale navne fra samtidskunsten, ligesom udvalgte elementer fra museets store kunstsamling fra 1960'erne og til i dag udstilles i de smukke omgivelser.

Museet har blandt andet haft særlige udstillinger med Jeff Koons, Yoko Ono, Olafur Eliasson og Andy Warhol blandt mange, mange andre vigtige og banebrydende kunstnere fra de sidste 50 år. Der arrangeres hertil et væld af spændende aktiviteter i museet som fx de populære Art Nights (se videoen ovenfor).

Hvis I besøger museet, er der garanti for både genkendelse, forundring og smukke oplevelser i de enormt velkomponerede udstillinger.


Valldal Aktivitetspark


Midt mellem elve og træklædte bjergskråninger i det midtvestlige Norge finder i Valldal Aktivitetspark.

Parken er indrettet med en række forskellige klatrebaner i trætoppene med vekslende sværhedsgrader.

Langs jorden er der etableret børnevenlige klatrebaner med små sjove svævebaner, og for de større er der en række forskellige kombinerede klatre- og forhindringsbaner i træerne.

Parkens placering i det elvfyldte Vestnorge betyder, at I flere steder på banerne har en helt formidabel udsigt over floden og skovområderne.

Der er etableret længere svæv henover de brusende vandløb, og det er på samme tid er en smuk og adrenalinfremkaldende aktivitet at give sig i kast med.

Sæt hinanden i scene til en dag i aktivitetens tegn i den norske natur.

Det kan varmt anbefales!


Mineralparken 


Det sydlige Norge er et sand oplevelsesmekka, og det er også her, I finder den unikke temapark, Mineralparken.

Parken blev fra start etableret omkring en stor, privat mineralsamling, som den dag i dag stadig er en central del af parkens fortælling.

I udstillingsområdet kan I således kigge nærmere på sten og krystaller fra hele verden. Og I behøver ikke nøjes med at kigge.

Børn og voksne kan holde og mærke på de mange specielle sten, ligesom I kan lave figurer og smykker af dem i sten- eller smykkeværkstedet. I kan også tage på skattejagt blandt de mange farverige sten i alle størrelser, og der er præmier til alle børn, der gennemfører skattejagten.

På udearealerne er der etableret en masse sjove og lærerige aktiviteter. Her er blandt andet en stor legeplads og en bæk, hvor I i guldgraverstil kan gå på jagt efter sjældne sten og krystaller!

I kan også spille lazertag mod hinanden eller dyste på boblefodboldbanen.

Mineralparken er placeret ned til en stor sø, som også inddrages i aktiviteterne. Her kan I blandt andet tage en sejltur i en af vandcyklerne eller en opfriskende dukkert efter en lang dag fyldt med aktiviteter.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Norge, er Mineralparken helt oplagt.

I forlængelse af Mineralparken finder I ligeledes Klatreskogen, som I kan læse om i afsnittet nedenfor.


Klatreskogen

Klatreskogen ligger samme sted som Mineralparken og er etableret i trætoppene i en skov på kanten af en stor sø.

Der er baner for både børn og voksne, øvede og mindre øvede, og der er garanti for smukke og sjove oplevelser i naturen på banerne.

Det tager mellem halvanden og to en halv time at komme rundt på parkens store bane, mens det tager en halv times tid på juniorbanen.

Uanset hvilken bane I giver jer i kast med, kan I regne med at få pulsen op og smil på læben. Norges natur er på alle måder storslået, og det får I virkelig syn for i parken.

Fx når I tager den lange svævetur henover søen til den modsatte bred. I svæver over klipper, forbi store fyrtræer og over søen, hvor der er en fantastisk udsigt langt ud over det dybblå vand.

Der er selvfølgelig veluddannede klatreinstruktører i parken, som instruerer jer og sikrer, at I får en sjov og sikker dag i trækronerne.

Mineralparken og Klatreskogen ligger en lille times kørsel fra Kristiansand på Norges sydkyst.


Gokartbanen Evje

Gokart Evje Norge Gokart banen i Evje i det ligger i smukke omgivelser. Foto: Gokartbanen Evje.

Hvis der skal fart over feltet på ferien, er gokartbanen i Evje i det sydlige Norge et oplagt udflugtsmål!

Den udendørs bane er blandt de største i Norge og ligger smukt omkranset af træfyldte skråninger og tæt ved en stor flod.Fra Kristiansand på den norske sydkyst er der en times kørsel til banen, som ligger lettilgængelig lige syd for Evje.

Det store anlæg har også tænkt familiens børn ind i aktivitetsmulighederne. De allermindste kan nemlig også prøve kræfter med gokartkørslen i små eldrevne biler på børnebanen. Børnene skal dog være to år for at kunne føre bilerne.

Stedet arrangerer forskellige typer løb.I kan konkurrere op til 15 personer af gangen på banen, og det er både muligt at køre kortere løb og længere løb med flere heats. Hvis I er en stor gruppe, der gerne vil køre sammen, kan det være en god idé at bestille i god tid, og hvis I er mindre grupper, kan I blive sat sammen med andre, så der altid er mange biler at konkurrere mod.

Hvis I har særlige ønsker til jeres besøg, er I meget velkomne til at kontakte stedet.

Når sulten melder sig, kan I besøge gokartbanens cafeteria og kiosk, og I er også velkomne til at medbringe jeres eget mad, som kan grilles på de opstillede griller.


Truestory - oplevelser i hele Norge


Hvis I har brug for endnu mere inspiration til ferien i Norge, er det oplagt at besøge oplevelsesplatformen TrueStory.no.

Portalen har samlet et væld af aktiviteter og oplevelser i hele Norge fra Oslo i syd til Lofoten i nord, og I kan finde alt fra lækre gourmetoplevelser i Stavanger til adrenalinfremkaldende aktiviteter og bjergbestigninger i fjeldene på siden.

TrueStory samarbejder med mere end 100 norske oplevelsessteder og arrangører, så I kan helt sikkert finde noget, der både er tæt på jeres feriedestination og passer jeres temperament på siden.

Siden formidler blandt meget andet kurser i ølbrygning og highclass wellness-oplevelser i Oslo, moskussafari i Oppdal og helikopter-sightseeing henover fjeldene og floderne ved Stryn.

Der findes også mere børnevenlige aktiviteter på siden som fx familierafting på de norske elve, trætopklatring og ræs i sjove powerturn Buggy's.

Portalen er nem at bruge og overskue, og hvis I har brug for hjælp i jeres booking af de forskellige oplevelser, kan I få hjælp af TrueStory.nos kundeservice.


Lej hytte i Norge

Campaya har samlet et stort antal hytter til ferien i Norge spredt over hele landet i vores søgemaskine, hvor I let kan leje den bolig, der passer jer allerbedst.

Vi håber, I har fået øjnene op for en ferie i skønne Norge, hvor naturen er i absolut særklasse.

Norge kalder, det er bare om at komme afsted!