8 populære attraktioner i Wien

Café Diglas i Mozart kvarteret

Som minimum skal en af dine obligatoriske kaffe- og kagepauser holdes på Café Diglas. Wiens kagetradition kan kun få andre europæiske storbyer konkurrere med! Café Diglas er en af de mest populære caféer og har været drevet af den samme familie i over 100 år. Det kan man fornemme på de smukke detaljer som pryder caféen, fra den gamle pengekasse til de fine avisholdere. 

Adresse: Wollzeile 10, 1010 Wien, Østrig

 

wien_Cafediglas.jpg

Der Prunksaal der Österreichischen Nationalbibliothek

Prunksalen i Nationalbiblioteket er absolut et besøg værd. Det gamle bibliotek, bygget i 1723, er et fantastisk syn for alle, som elsker bøger. Det malede loft, den fantastiske samling af bøger på flere etager, de guldbelagte globusser og høje stiger alle vegne giver den komplette oplevelse. 

Der er ikke mange biblioteker som dette. Vær beredt på at gå med næsen i vejret, hvis du ligesom jeg er betaget af loftmalerier og kan ikke få nok detaljer med.

 

Wien_bibliotek.jpg

Adresse: Österreichische Nationalbibliothek, Josefsplatz 1, 1015 Wien

Pris: Gratis for børn og studerende mod fremvisning af studiekort eller € 7 per person

 

Østrigsk traditionel ret

I universitetskvarteret kan du finde traditionel østrigsk mad for gode studenterpriser. Vi fik knödel eierschwammerlgulasch (æg champignon gullasch med flaxen bolle), som smagte fantastisk.

Wien uni kvarter

Adresse: Haulerstrasse, 1090 Wien

 

En musikoplevelse i Wien er et must

Der er uendeligt mange muligheder for at opleve musik i Wien. I Haus der Musik kan du opleve gratis klassisk koncert hver søndag i august. Også det berømte drengekor - Wiener Sängerknaben -  kan du opleve. Det blev grundlagt for mere end 500 år siden og er det mest kendte drengekor i verden. Sammen med orkesteret Camerata Schulz fremfører de bl.a. værker af Mozart, Strauss og Haydn hver fredag i maj, juni, september og oktober. 

 

IMG_1619.jpg

Pris: Haus der Musik (billede): Børn € 5.50 for børn og € 12 for voksne  og Wiener Sängerknaben: Mellem 391-784 DKK afhængig af sektionen

 

Schönbrunn Palace 

Schönbrunn Palace er et af de smukkeste slotte jeg har besøgt og jeg vil klart anbefale det. Inden for slottet kan du se, hvordan kejser Frans Josef og Elizabeth (kaldet Sissi af folket) boede og rundturen er stillet op som en fortælling af deres liv, hvor du bl.a. kan få lov til at se Frans’ kontor, Sissis private kammer og deres soveværelse som det så ud da de levede der. 

På slottet, kan du vælge at se 22 eller 40 af de 1000 værelser. Du får udleveret en audio guide, som du selv kan styre. I takt med at du går fra rum til rum, får du historien om hvert rum. Slottet er rigtig fint at gå igennem og meget pompøst. Man får følelsen af rigdom og overvæld, og specielt balsalen er et helt specielt og overvældende syn. Man kan næsten forestille sig orkestret spille Wiener valse mens mænd og kvinder i store balkjoler dansede i takt med hinanden.

IMG_1306.JPG

Frans og Sissi blev gift i 1854, og Frans forgudede sin smukke unge kone. Sissi kedede sig dog i ægteskabet og begyndte at være politisk aktiv hvor hun rejste i flere måneder ad gangen. Sissi var meget populær og er ofte blevet beskrevet som datidens Prinsesse Diana. Hun blev myrdet den 10. september 1898 i Geneve, af en italiensk anarkist.

Adresse: Schönbrunner Schloßstraße 47, 1130 Wien, Austria

Pris: 22 rum for € 11.50 / € 8.50 eller 40 rum for € 14.50 / € 9.50 

 

Hundertwasser Haus

I 1979 designede den østrigske maler Friedensreich Hundertwasser (1928-2000) Hundertwasser Haus som et symbol på hans vision. Huset har farverige, bølgende former og taget er dækket af jord og græs. Etageadskillelsen er flydende, og vinduerne er omgivet af grene. 

Hundertwasserhaus’ hjerte bankede for naturen. Han var maler, økoaktivist og arkitekt.  Hundertwasser var i sin samtid kendt som kontroversiel. Men i dag er hans vision om grøn arkitektur og økologi accepteret af mange mennesker. Hundertwasserhaus er en af Østrigs mest besøgte bygninger, og er blevet en del af landets kulturelle arv. 

 

IMG_1530.jpg

Adresse: Kegelgasse 36-38, 1030 Wien, Østrig

Pris: Gratis, kan kun ses udefra. Den bedste måde at komme derud er at kombinere besøget med hop-on-off bussen som har et 20 minutter langt stoppested ved Hundertwasser. Mere tid i området behøves ikke. 

 

Cafe Central

Denne unikke café i den smukkeste bygning med vælvinge er et besøg værd. Alt foregår med et smil og stor venlighed fra tjenernes side. Kagerne er bagt fra bunden og med de bedste ingredienser. Om eftermiddagen kan du nyde klaverspil. Café Central er en fryd for alle sanser.

 

Wien_cafe central.jpg

Adresse: Herrengasse 14, 1010 Wien

 

Donautårnet

Donauturm som ligger lidt uden for centrum, er en undervurderet seværdighed i Wien. Donauturm er det perfekte valg hvis du ligesom jeg elsker at se storbyer fra fugleperspektiv! 

Donauturm ligger midt i den charmerende park, Donaupark, som er dejlig at gå rundt i. I foråret blomstrer hundredvis af kirsebærtræer - en symbolsk gave til Østrig fra Japan. Donauturm blev tegnet i 1964 af arkitekt Hannes Lintl i anledning af Wiens internationale haveshow. 

wien_donauturn.jpg

Siden da er det blevet en del af Wiens skyline og et populært udkigspunkt og turistattraktion. Med en højde på 252 meter er det den højeste bygning i Østrig og udkigsplatformen ligger i en højde af 150 meter.

Ekspreselevatoren kører derop på 35 sekunder. Om sommeren kan du springe bungee jumping oppe fra platformen. Der er to roterende restauranter i tårnet hvor man kan nyde en kop kaffe og kage med udsigt over haven og det omkringliggende landskab. 

Adresse: Donauturmstrasse, 4, Wien A-1220 , Østrig

Pris: € 7,4

Ønsker du flere af denne slags rejsehistorier? Så husk at tilmelde dig nyhedsbrevet så du får besked næste gang der er en ny historie på bloggen.