Danmarks ældste golfbane

Fanø links golf

På Fanø ligger en af Danmarks få Links golfbaner og tilmed den ældste golfbane i Danmark. Historien om Fanø Golf går helt tilbage til 1901 hvor banen blev indviet med den første åbne golfturnering i Danmark. Dengang var banen dog kun på 9 huller, kontra dens 18 huller i dag.

Fanø links klubhus. Foto: Campaya.dk

I 1930 blev banen udvidet til de 18 huller der i dag kan spilles på banen lige ud til Vesterhavet. Links golfbaner er defineret af at ligge tæt på kyst områder og i sandet jord uden vandressourcer og som oftest uden træer.

Fanø links golfbane. Foto: Campaya.dk

De er kendetegnet ved at der ved tilblivelsen af disse baner tilbage i tiden har været begrænsede midler og man har brugt naturens egne proportioner som udfordringer i spillet i forhold til i dag hvor man kan anlægge grønne græsbaner i ørkenen.

Fanø links golfbane. Foto: Campaya.dk

Der er 2 udfordringer ved links golfbaner. For det første er der banernes egen natur, som ofte karakteriseres af ujævne fairways, en tyk rough og små, dybe bunkere med meget løs sand. For det andet, på grund af beliggenheden ved kysten, er mange links banerne præget af en kraftig vind der gør det ekstra udfordrende også for den erfarne golfspiller.

Fanø links golfbane. Foto: Campaya.dk

Fordi mange links baner består af ni huller som spilles langs kysten i én retning og ni huller som spilles tilbage langs kysten i den modsatte retning, må spillerne ofte kæmpe med modsat vindretning i hver halvdel af runden. Golfspilleren bliver udfordret på spillestilen og links baner favoriserer golfspillere som kan slå lave, præcise slag. Fanø golfbane ligger i dag i top 5 over bedste Links golfbaner på det europæiske fastland. Banen er er en tydeligt markeret af den mere rå Vesterhavs natur og den kan give udfordringer både for nybegyndere og mere erfarne spillere. 

Fanø links golfbane. Foto: Campaya.dk

På Fanø er der mulighed for at bo måske ikke direkte på golfbanen men særdeles tæt på. Her kan man nyde spiller, eller udsigten over banen og da det jo er en links bane, kan man også nyde udsigten over havet.

Oplev mere af Fanø

Ferie på Fanø

5 børnevenlige attraktioner på Fanø