17 af de bedste seværdigheder og aktiviteter i Odense (2024)


Hvad skal I se og opleve i Danmarks tredjestørste by? Få svaret lige her!


Den snørklede og smukke gamle bymidte er en attraktion i sig selv, og der er ikke noget bedre end at slentre omkring i de gamle gader og stræder og måske slå sig ned i Eventyrhaven og se turbådene roligt glide forbi på Odense Å.

Hvis I gerne vil opleve mere af byen, er Fyns vibrerende hovedstad med helt fremme, når det kommer til spisesteder, kunst, kultur og underholdning og oplevelser for børn.

Faktisk er der en overflod af spændende seværdigheder og aktiviteter i Odense, og derfor har vi sat os for at finde vores favoritter til ferien i den fynske hovedstad.

Læs med lige her!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Odense Blomsterfestival

Utallige kunstværker i bymidten. Foto: Odense Blomsterfestival.

Solens sommerlige stråler smiler ned på det centrale Odense. Gaderne summer af liv og folkestemning.

Kalenderen siger uge 33.

En uge, hvor Odenses bymidte forvandler sig til et blomstrende paradis. 

Gennem gader og stræder udfolder sig den ene fantastiske blomsterskulptur efter den anden. En perlerække af enestående kunstværker i et utal af farvenuancer og dufte. Et samlingspunkt, ikke blot for Odense, men for hele det fynske land.

Festivalen er ganske gratis og en særdeles smuk oplevelse for både store og små. 

Dertil venter samarbejdspartneren, H.C. Andersen Festivals, ugen efter. Der er med andre ord rigelig god grund til at blive hængende. 

Vi ses til eventyrlige uger i det odenseanske i den smukke danske sensommer. 

Læs mere om festivalen på blomsterfestival.dk


GoBoat Odense

Bæredygtige sejlture. Foto: GoBoat.

Skal kvalitetstid og bæredygtige løsninger gå hånd i hånd, når I er på jagt efter den næste unikke oplevelse?

Så er GoBoat det oplagte valg!

Når I  stævner ud med GoBoat får I en unik, social og hyggelig oplevelse med jeres nærmeste. Der er plads til 8 personer i hver båd, og det kræver ikke sejlerbevis.

Udover oplevelser på vandet, kan I også besøge GoBoats café, Provianten, hvor I kan hygge jer med brætspil og kolde drikke, mens I nyder udsigten.

Med GoBoat kommer I ikke blot til at opleve en udlejningsservice, men en helstøbt oplevelsespakke.  

Se meget mere på deres Instagram og Facebook side.


Galleri Galschiøt

En lille gnaver kigger frem bag en af galleriets skulpturer. Foto: Galleri Galschøit.

Hvis I vil have jer en kunstoplevelse langt ud over det sædvanlige, er det Galleri Galschøit, I skal besøge.

Det enorme besøgsværksted og galleri holder til på et større fabriksområde i Odense NV, og det bugner ganske enkelt med aktiviteter og sanseindtryk.

Når I træder ind af døren, befinder I jer i det store værksted, hvor billedhuggeren Jens Galschiøt og hans entourage holder til og udfolder Galshiøts kunstambition i et væld af iøjnefaldende smukke og tankevækkende skulpturer i sølv, bronze og andre metaller.

Skulpturerne er både helt små og kæmpestore, og når I besøger værkstedet, kan I se, hvordan skulpturerne bliver skabt af flydende metaller i støberiet og efterbehandlet, indtil de står som ønsket.

I kan også besøge galleributikken, pilefletværkstedet, skulpturparken med nogle af de største skulpturer eller det store kunstgalleri, hvor I for det meste også kan se malerier af både danske og udenlandske kunstnere. I kan også være heldig at se en kunsthappening på stedet. Jens Galschiøt laver nemlig løbende forskellige tiltag og indsatser for at sætte fokus på blandt andet verdens urimeligheder og tabuer. 

Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra kl. 9 til 17 og fra kl. 12 til 16 om søndagen.

Der er fri entré.


Nørregaards Teater

En af teaterets forestillinger. Foto: Daniel Buchwald.

Midt i det centrale Odense helt ned til Odense Å og i Vollsmose Kulturhus finder I et skønt teater for børn og voksne.

Nørregaards Teater er nemlig et af landets største børne- og ungdomsteatre med årligt ca. 250 opførelser på de to faste scener i Odense og 100-200 turnéforestillinger rundt omkring i landet.

Forestillingerne spænder fra klassisk teater til musiskteater og mere abstrakt visuelt orienteret teater med eksempelvis marionetdukker og menneskestore dukker.

Der er derfor noget for enhver smag i teateret, og forestillingerne sættes både op i weekenderne og i hverdagene, så der er rig mulighed for at tage på udflugt og ind i teatermørket.

Der er opsætninger for børn helt ned til halvandetårs alderen og op til teenageårene. Det betyder dog ikke, at forestillingerne ikke passer til et mere voksent publikum.

Historierne fra de skrå brædder har altid flere lag og noget på hjerte.

De tager afsæt i de problemstillinger og dilemmaer, børn og unge kan have, og bliver altid formidlet på børnenes præmisser.

Det gør det til en smuk oplevelse at besøge teateret for børn og voksne i alle aldre.  


JumpingFun

Odenses hoppende legeunivers. Foto: JumpingFun.

Kalder legebørn i alle aldre! 

Nu skal der grines, leges og ikke mindst hoppes. 

JumpingFun har sat den ultimative scene for den legesyge familie i det, der må siges at være Danmarks sjoveste trampolinpark. 

Skumgrave, hoppetårne, både skrå og vandrette trampoliner, dogdeball og meget mere.

Trods tyngdekraften og slip kroppen fri, når I svæver gennem luften blandt de 60 forbundne trampoliner. Et befriende sted for både krop og sind. 

Der venter uforglemmelige timer i det, der må siges at være et must, når familien tager turen til den fynske hovedstad. Der skulle samtidig være rig mulighed for en dejlig tung nattesøvn, når dagen er omme.

Det lyder meget rart, gør det ikke?


Jernalderlandsbyen Odins Odense  

Bueskydning for de mindste. Foto: Jernalderbyen Odins Odense.

I et smukt naturområde ned til Stavis Å i udkanten af det nordvestlige Odense finder I et skønt lille formidlingscenter, hvis I er til levende historieformidling.

Jernalderlandsbyen Odins Odense, som blandt andet er kendt som den idylliske nisselandsby i Tinkas Juleeventyr, formidler jernalderen inklusiv vikingetiden i et skønt landsbymiljø.

Her kan I blandt andet se rekonstruerede jernalderhuse, en gammel smedje, udhuse, et offersted og lange hegnsforløb, som passer på landsbyens græssende får.

I store dele af året er landsbyen åben for besøgende skoleklasser, og i ferieperioder er der tryk på kedlerne med folk i jernalderklæder i bymiljøet.

Formidlerne fortæller levende om livet i jernalderen, og der er mulighed for at prøve forskellige jernalderaktiviteter.

Der afholdes også jernaldermarked, skjaldefestival og håndværksdage på stedet, og på aktivitetsdagene kan I virkelig få en fornemmelse for livet i jernalderen med de mange aktiviteter og jernalderklædte formidlere, I møder I bymiljøet.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Odense, er Jernalderbyen Odins Odense helt oplagt.

Se mere på Jernalderlandsbyen Odins Odense hjemmeside Odinsodense.dk.


Café Fleuri

Odenses madglade oase. Foto: Café Fleuri.

Chiagrød, hjemmelavet humus, perfekt modnet avocado, smørrebrød med hjemmelavet hønsesalat.

Hvordan lyder det i jeres ører? 

Midt i det pulserende Odense gemmer sig en lille madglad perle. En stille oase i byens larm. Café Fleuri er navnet.

Kom indenfor og mærk den autentiske cafestemning, hvor hyggeligt nærvær og kvalitetsbevidste serveringer går hånd i hånd. 

Den fulde oplevelse finder I omme i baggården, der mest af alt minder om charmerende bidder af sydeuropæisk caféliv. Blandt cafébordene dukker planter og grønne træer op og danner rammen om et levende og nærmest eksotisk spisested. 

De farverige omgivelser matches op af de mindst lige så farverige og smagfulde retter. Et overflødighedshorn af sansestimulans blandt byens travlhed og hast. 

Mærk roen, fornem stemningen og smag på maden, når Café Fleuri inviterer jer med indenfor. 


Teater Momentum

Fuld fokus i rampelyset. Foto: Teater Momentum.

3, 2, 1, action!

De skarpe spotlights skyder ned på scenen og lyser rummet op. Forestillingen er i gang. 

Dramatikken udspiller sig og tester følelsesregistret i begge ender. Her skal der grines og grædes, forundres og spekuleres. 

Odense byder på et væld af kulturelle oplevelser og Teater Momentum er bestemt en af de nævneværdige. 

De mange forestillinger gør det muligt at finde en oplevelse, der også rammer jer lige i hjertet. 

Men scenekunsten stopper ikke her.

Udover skuespillet, inviterer Teater Momentum ligeledes på musikalske oplevelser, hvor op mod 40 forskellige koncerter finder sted på de ellers så skrå brædder. 

Når tørsten skal slukkes, står Den Røde Bar klar med forfriskninger både før og efter hver forestilling. Og skal sulten også stilles kan teatrets "Teater & Tapas" oplagt anbefales. Lækre delikatesser inden showstart. 


Fyens Væddeløbsbane

Hestevæddeløb siden 1935. Foto: Fyens Væddeløbsbane.

Brækkede jordstykker står om ørerne til musikken af hestens hidsige trav i kampen om at passere målstregen som den første. 

Den konstante galoperen får publikum op af sæderne. Klapsalver og højlydt huen flyver ned mod hest og rytter. En smuk symfoni af spænding og konkurrencens intense temperament. 

Fyens Væddeløbsbane agerer scene til storslået hestevæddeløb, der årligt tiltrækker mere end 30.000 besøgende fordelt på knap 30 løbsdage.  

Den fynske travbane summer af historiens vingesus, der siden 1935 har budt på uforglemmelige øjeblikke. Utallige både to- og firbenede personligheder har dette sted skrevet sig ind i historiebøgerne. 

En unik oplevelse i unikke rammer venter jer. 


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse på Fyn her.


Odense Bunkermuseum

Den lange underjordiske gang i bunkeranlægget. Foto: Odense Bunkermuseum.

Under Den Kolde Krig (1945-1991) levede store dele af verdens befolkning med truslen om en altødelæggende atomkrig hængende over hovedet.

Derfor tog man mange steder sine forholdsregler. Således også i Odense.

Her byggede bystyret en 450 kvadratmeter stor atombunker centralt i byen, som husede Odense Kommunes kommandocentral og som i tilfælde af angreb på byen skulle beskytte borgmesteren og infrastrukturens nøglepersoner, så byen kunne iværksætte forsvar og stadig fungere så effektivt som muligt under angreb.

Bunkeren står den dag i dag helt intakt og var faktisk aktiv helt frem til 2007, hvor den sidste øvelse på stedet blev afviklet.

I 2012 åbnede museet i de historiske gange, beskyttede arbejdsrum og store underjordiske informationscentraler.

I kan blandt andet se en politiudstilling med en underjordisk vagtcentral og forskellige effekter og historier om politiarbejdet under Den Kolde Krig.

I kan også se en udstilling om livet på den kommunistiske side af Berlinmuren, hvor familier og venner på brutal vis blev holdt adskilt fra resten af Tyskland og Vesten.

Museet er åbent for besøgende alle lørdage og søndage kl. 10-16. Der er rundvisninger kl. 11 og 14, som er inkluderet i indgangsprisen.


Den Fynske Opera

Fra forestillingen 'Den Glade Enke' 2020. Foto: Skovdal Nordic.

Nær det centrale Odense kommer tonerne op på et niveau, hvor de færreste kan være med. 

Den Fynske Opera leverer opera af højeste kvalitet med ambitionen om at være Danmarks bedste kammeropera.

Det gør de i krydsfeltet mellem det nye og udfordrende og det velkendte og lette, hvilket betyder, at både operanørder og det nye publikum vil kunne nyde forførende, rørende og underholdende oplevelser i operaens verden.

De mange forestillinger foregår i historiske lokaler, der strækker sig tilbage til 2. verdenskrig. Dengang blev det daværende Odense Folketheater omdannet til tysk soldaterhjem. En torn i øjet på det odenseanske folk. 

Siden da er der sket meget, og Den Fynske Opera fungerer i dag som aktiv kulturinstitution for alle operainteresserede i kombinationen af både producerende og fremførende operahus.

Læs mere om aktuelle forestillinger og book billetter på www.denfynskeopera.dk.


Odense Idrætspark 

Odense Havnebad i midtbyen. Foto: Odense Idrætspark.

Hvis I holder ferie tæt ved Fyns hovedstad og har lyst til at få pulsen op med fysiske aktiviteter, rummer Odense Idrætspark en lang række aktivitetsteder i hele byen.

I det centrale Odense et par hundrede meter fra banegården etablerede kommunen fx i 2016 det moderne havnebad med fine faciliteter og en stor sauna med kig til udearealerne. Badet er ideelt på en varm sommerdag til at blive kølet lidt af eller på en kold vintermorgen, hvor mange lægger vejen forbi for at vinterbade.

Der er gratis adgang til havnebadet.

Idrætsparken rummer også et friluftsbad pakket ind i grønne omgivelser i Odense V, hvor der både er vipper og udspingstårn på op til ti meter.

Odense Idrætspark rummer desuden adskillige svømmehaller spredt ud i byen og en lang række faciliteter og haller i selve idrætsparken i det vestlige Odense.

Her finder I både en stor skøjtehal, masser idrætshaller, byens atletikstadion og Odense Stadion, hvor OB spiller deres hjemmekampe.

Her er således nok at se og opleve, hvis I gerne vil overvære et spændende sportevent, og her er også rig mulighed for, at I selv kan få pulsen op med sjove aktiviteter.


Odense Golfklub


I Odenses sydlige udkant ligger Odense Golfklub smukt placeret i en stor grønne lomme i byen og med herregården Hollufgård som nærmeste nabo.

Herregården har også lagt navn Odense Golfklubs store 18-hullers bane.

Klubben huser hertil en 9-hullers bane.

Holluf Park-banen er af international standard og har gennem tiden været rammen om mange store turneringer inklusiv Danmarks- og Europamesterskaber.

Parkbanen er let kuperet med en del vand og mange bunkers, som sætter jeres spil og koncentrationen på prøve.

Banens stand er helt i top, og I kan forvente jer en god og udfordrende omgang golf på det fine anlæg.

Klubben huser også Pilebanen, som er væsentlig kortere end Holluf Park.

Her er også færre bunkers og mindre vand, så banen er ideel for jer, der måske ikke er verdensmestre i golfspillet - endnu!

Odense Golfklub har også en drivingrange, en putting-green og en indspils-green, hvor I kan forberede jer på dagens runde og banens beskaffenhed.

Når sidste put er sat, kan I sætte jer godt til rette på terrassen eller i restauranten og nyde lidt læskende varer eller en god bid mad.


Leo's Legeland Odense

Legebarnets ønskeverden. Foto: Leo's Legeland Odense. 

Rutchebaner, boldkanoner, trampoliner, klatrebaner, boldrum. 

Lyder det ikke bare som ethvert barns drømmeverden? Det synes vi!

Med ungerne spændt godt fast på bagsædet, går turen mod Leo's Legeland i Odense, hvor timevis af underholdning venter for legebørn i alle aldre.

Attraktionerne spænder milevidt og skulle man som forælder have mod på at hoppe med i den frie leg, så er det bare afsted. Alle legekonstruktionerne er bygget til selv de største i flokken. Der er med andre ord ingen undskyldninger for at tage med børnene på eventyr. 

Ellers har Leo's Legeland naturligvis også sørget for hyggelige sofaområder samt gratis WIFI. Så kan I passende surfe rundt på jeres tablet med det ene øje og have det andet rettet mod jeres glade og legesyge børn. 


Davinde Stenmuseum

Bliv klogere på de forskellige stentyper. Foto: Davinde Stenmuseum.

Sten er overalt. 

Det naturlige hårde materiale har fulgt menneskeheden i evigheder og bliver i dag brugt i alle mulige former for sammenhænge. 

Men hvordan bliver sten dannet? Hvor kommer de fra? Hvad kan de bruges til?

Davinde Stenmuseum holder til i den sydøstlige del af Odense, hvor store og små gennem læring og formidling kan komme helt tæt på forståelsen af stenens betydning i denne verden. Et naturskønt sted med mange vandrestier og søer.

Museet kan besøges den anden søndag i hver måned med undtagelse af december. 

Dertil er det i samarbejde med Den Fynske Stenklub hver mandag aften muligt at deltage i stenslibningskursus.

Dyk ned i de mange samlinger, hvor fossiler, ledeblokke, krystaller, mineraler og meget mere ligger klar til at blive klogere på.


Kick Off Sportspub

Kolde fadøl og god stemning. Foto: Kick Off Sportspub. 

Når jeres yndlingssport ikke kan opleves live, hvad er det næstbedste så?

Til lydbilledet af begejstrede tilråb og skuffelsens stille suk står de kolde ølhaner klar, når der fløjtes op til kamp på Kick Off Sportspub. Et drømmested for enhver sportsfan.

Kom alene eller sammen med vennerne og mød et fællesskab af sportsentusiaster i det centrale Odense. Her fylder særligt fodbolden meget.

Om I holder med byens hold, Nürnberg, Newcastle eller noget helt fjerde, så er alle velkommen til at se med på de fire storskærme og hele syv fladskærme, der hænger side om side med alverdens fodboldtrøjer på væggene på den lokale sportspub.

Når der skal holdes øje med så meget sport samtidig, kan det være meget rart med lidt til ganen. Derfor har Kick Off Sportspub altid et bredt udbud af kolde drikkevarer, der foruden den klassiske fadøl og et væld af andre våde varer, også altid rummer mellem 50 og 60 special-øl.

Til de studerende er der fast studierabat på fadøl fra mandag til fredag.

Skål og god kamp!


Odense Bowlinghal og Simgolf Center

Øv dit swing indendørs. Foto: Odense Bowlinghal.

Hvis dagen skal stå i den venskabelige konkurrences tegn, er det oplagt at lægge vejen forbi Odense Bowlinghal.

Her kan små og helt store grupper boltre sig på aktivitetscenterets mange baner, og I kan også konkurrere i simgolf-centeret, hvor I i ly for regn og rusk kan finde ud af, hvem der kan få golfbolden i hul på færrest slag.

Det hele foregår i det vestlige Odense i byens idrætskvarter med Odense Idrætspark og OBs hjemmebane som nærmeste naboer.

Når I er færdige med at bowle eller spille golf, kan I slå jer ned i caféen på stedet, hvor I kan få alt fra håndmadder til spareribs og oksesteaks.

Hvis I er flere end ti personer, kan I også få lavet en særlig buffetløsning, hvor I får mulighed for at dykke ned i en masse retter efter jeres bowling.

Odense Bowlinghal er et hyggeligt sted at tilbringe nogle timer med familien eller vennerne, og her er løbende særarrangementer som fastelavn og aktivitetsdage for skoler og sportsklubber.

Der er derfor altid god stemning og et godt energiniveau i centeret, som I kan tage til jer og komme i godt humør af.

Søger I efter aktiviteter for børn Odense, er Odense Bowlinghal det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!