7 af de bedste seværdigheder og aktiviteter i Odense (2021)


Hvad skal I se og opleve i Danmarks tredjestørste by? Få svaret lige her!


Den snørklede og smukke gamle bymidte er en attraktion i sig selv, og der er ikke noget bedre end at slentre omkring i de gamle gader og stræder og måske slå sig ned i Eventyrhaven og se turbådene roligt glide forbi på Odense Å.

Hvis I gerne vil opleve mere af byen, er Fyns vibrerende hovedstad med helt fremme, når det kommer til spisesteder, kunst, kultur og underholdning og oplevelser for børn.

Faktisk er der en overflod af spændende seværdigheder og aktiviteter i Odense, og derfor har vi sat os for at finde vores favoritter til ferien i Odense.

Læs med lige her!


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted


Galleri Galschiøt

En lille gnaver kigger frem bag en af galleriets skulpturer. Foto: Galleri Galschøit.

Hvis I vil have jer en kunstoplevelse langt ud over det sædvanlige, er det Galleri Galschøit, I skal besøge.

Det enorme besøgsværksted og galleri holder til på et større fabriksområde i Odense NV, og det bugner ganske enkelt med aktiviteter og sanseindtryk.

Når I træder ind af døren, befinder I jer i det store værksted, hvor billedhuggeren Jens Galschiøt og hans entourage holder til og udfolder Galshiøts kunstambition i et væld af iøjnefaldende smukke og tankevækkende skulpturer i sølv, bronze og andre metaller.

Skulpturerne er både helt små og kæmpestore, og når I besøger værkstedet, kan I se, hvordan skulpturerne bliver skabt af flydende metaller i støberiet og efterbehandlet, indtil de står som ønsket.

I kan også besøge galleributikken, pilefletværkstedet, skulpturparken med nogle af de største skulpturer eller det store kunstgalleri, hvor I for det meste også kan se malerier af både danske og udenlandske kunstnere. I kan også være heldig at se en kunsthappening på stedet. Jens Galschiøt laver nemlig løbende forskellige tiltag og indsatser for at sætte fokus på blandt andet verdens urimeligheder og tabuer. 

Galleri Galschiøt er åbent for besøgende alle arbejdsdage fra kl. 9 til 17 og fra kl. 12 til 16 om søndagen.

Der er fri entré.


Nørregaards Teater

En af teaterets forestillinger. Foto: Daniel Buchwald.

Midt i det centrale Odense helt ned til Odense Å og i Vollsmose Kulturhus finder I et skønt teater for børn og voksne.

Nørregaards Teater er nemlig et af landets største børne- og ungdomsteatre med årligt ca. 250 opførelser på de to faste scener i Odense og 100-200 turnéforestillinger rundt omkring i landet.

Forestillingerne spænder fra klassisk teater til musiskteater og mere abstrakt visuelt orienteret teater med eksempelvis marionetdukker og menneskestore dukker.

Der er derfor noget for enhver smag i teateret, og forestillingerne sættes både op i weekenderne og i hverdagene, så der er rig mulighed for at tage på udflugt og ind i teatermørket.

Der er opsætninger for børn helt ned til halvandetårs alderen og op til teenageårene. Det betyder dog ikke, at forestillingerne ikke passer til et mere voksent publikum.

Historierne fra de skrå brædder har altid flere lag og noget på hjerte.

De tager afsæt i de problemstillinger og dilemmaer, børn og unge kan have, og bliver altid formidlet på børnenes præmisser.

Det gør det til en smuk oplevelse at besøge teateret for børn og voksne i alle aldre.  


Jernalderlandsbyen Odins Odense  

Bueskydning for de mindste. Foto: Jernalderbyen Odins Odense.

I et smukt naturområde ned til Stavis Å i udkanten af det nordvestlige Odense finder I et skønt lille formidlingscenter, hvis I er til levende historieformidling.

Jernalderlandsbyen Odins Odense, som blandt andet er kendt som den idylliske nisselandsby i Tinkas Juleeventyr, formidler jernalderen inklusiv vikingetiden i et skønt landsbymiljø.

Her kan I blandt andet se rekonstruerede jernalderhuse, en gammel smedje, udhuse, et offersted og lange hegnsforløb, som passer på landsbyens græssende får.

I store dele af året er landsbyen åben for besøgende skoleklasser, og i ferieperioder er der tryk på kedlerne med folk i jernalderklæder i bymiljøet.

Formidlerne fortæller levende om livet i jernalderen, og der er mulighed for at prøve forskellige jernalderaktiviteter.

Der afholdes også jernaldermarked, skjaldefestival og håndværksdage på stedet, og på aktivitetsdagene kan I virkelig få en fornemmelse for livet i jernalderen med de mange aktiviteter og jernalderklædte formidlere, I møder I bymiljøet.

Så hvis du spørger dig selv, hvad man skal se i Odense, er Jernalderbyen Odins Odense helt oplagt.

Se mere på Jernalderlandsbyen Odins Odense hjemmeside Odinsodense.dk.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas enorme udvalg af sommerhuse på Fyn her.


Odense Bunkermuseum

Den lange underjordiske gang i bunkeranlægget. Foto: Odense Bunkermuseum.

Under Den Kolde Krig (1945-1991) levede store dele af verdens befolkning med truslen om en altødelæggende atomkrig hængende over hovedet.

Derfor tog man mange steder sine forholdsregler. Således også i Odense.

Her byggede bystyret en 450 kvadratmeter stor atombunker centralt i byen, som husede Odense Kommunes kommandocentral og som i tilfælde af angreb på byen skulle beskytte borgmesteren og infrastrukturens nøglepersoner, så byen kunne iværksætte forsvar og stadig fungere så effektivt som muligt under angreb.

Bunkeren står den dag i dag helt intakt og var faktisk aktiv helt frem til 2007, hvor den sidste øvelse på stedet blev afviklet.

I 2012 åbnede museet i de historiske gange, beskyttede arbejdsrum og store underjordiske informationscentraler.

I kan blandt andet se en politiudstilling med en underjordisk vagtcentral og forskellige effekter og historier om politiarbejdet under Den Kolde Krig.

I kan også se en udstilling om livet på den kommunistiske side af Berlinmuren, hvor familier og venner på brutal vis blev holdt adskilt fra resten af Tyskland og Vesten.

Museet er åbent for besøgende alle lørdage og søndage kl. 10-16. Der er rundvisninger kl. 11 og 14, som er inkluderet i indgangsprisen.


Odense Idrætspark 

Odense Havnebad i midtbyen. Foto: Odense Idrætspark.

Hvis I holder ferie tæt ved Fyns hovedstad og har lyst til at få pulsen op med fysiske aktiviteter, rummer Odense Idrætspark en lang række aktivitetsteder i hele byen.

I det centrale Odense et par hundrede meter fra banegården etablerede kommunen fx i 2016 det moderne havnebad med fine faciliteter og en stor sauna med kig til udearealerne. Badet er ideelt på en varm sommerdag til at blive kølet lidt af eller på en kold vintermorgen, hvor mange lægger vejen forbi for at vinterbade.

Idrætsparken rummer også et friluftsbad pakket ind i grønne omgivelser i Odense V, hvor der både er vipper og udspingstårn på op til ti meter.

Der er gratis adgang til både friluftsbadet og havnebadet.

Odense Idrætspark rummer desuden adskillige svømmehaller spredt ud i byen og en lang række faciliteter og haller i selve idrætsparken i det vestlige Odense.

Her finder I både en stor skøjtehal, masser idrætshaller, byens atletikstadion og Odense Stadion, hvor OB spiller deres hjemmekampe.

Her er således nok at se og opleve, hvis I gerne vil overvære et spændende sportevent, og her er også rig mulighed for, at I selv kan få pulsen op med sjove aktiviteter.


Odense Golfklub


I Odenses sydlige udkant ligger Odense Golfklub smukt placeret i en stor grønne lomme i byen og med herregården Hollufgård som nærmeste nabo.

Herregården har også lagt navn Odense Golfklubs store 18-hullers bane.

Klubben huser hertil en 9-hullers bane.

Holluf Park-banen er af international standard og har gennem tiden været rammen om mange store turneringer inklusiv Danmarks- og Europamesterskaber.

Parkbanen er let kuperet med en del vand og mange bunkers, som sætter jeres spil og koncentrationen på prøve.

Banens stand er helt i top, og I kan forvente jer en god og udfordrende omgang golf på det fine anlæg.

Klubben huser også Pilebanen, som er væsentlig kortere end Holluf Park.

Her er også færre bunkers og mindre vand, så banen er ideel for jer, der måske ikke er verdensmestre i golfspillet - endnu!

Odense Golfklub har også en drivingrange, en putting-green og en indspils-green, hvor I kan forberede jer på dagens runde og banens beskaffenhed.

Når sidste put er sat, kan I sætte jer godt til rette på terrassen eller i restauranten og nyde lidt læskende varer eller en god bid mad.


Odense Bowlinghal og Simgolf Center

Øv dit swing indendørs. Foto: Odense Bowlinghal.

Hvis dagen skal stå i den venskabelige konkurrences tegn, er det oplagt at lægge vejen forbi Odense Bowlinghal.

Her kan små og helt store grupper boltre sig på aktivitetscenterets mange baner, og I kan også konkurrere i simgolf-centeret, hvor I i ly for regn og rusk kan finde ud af, hvem der kan få golfbolden i hul på færrest slag.

Det hele foregår i det vestlige Odense i byens idrætskvarter med Odense Idrætspark og OBs hjemmebane som nærmeste naboer.

Når I er færdige med at bowle eller spille golf, kan I slå jer ned i caféen på stedet, hvor I kan få alt fra håndmadder til spareribs og oksesteaks.

Hvis I er flere end ti personer, kan I også få lavet en særlig buffetløsning, hvor I får mulighed for at dykke ned i en masse retter efter jeres bowling.

Odense Bowlinghal er et hyggeligt sted at tilbringe nogle timer med familien eller vennerne, og her er løbende særarrangementer som fastelavn og aktivitetsdage for skoler og sportsklubber.

Der er derfor altid god stemning og et godt energiniveau i centeret, som I kan tage til jer og komme i godt humør af.

Søger I efter aktiviteter for børn Odense, er Odense Bowlinghal det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!