Luciaoptog i Tivoli


Snart vil tonerne til den velkendte Lucia-sang; Nu bæres lyset frem, kunne høres i Tivoli fra de over 100 piger, der i samlet flok vil gå Luciaoptog i Haven. I år kommer Luciapigerne fra fem forskellige københavnske pigekort, og iklædt hvide kjoler og med lys i hænderne vil de mange piger synge deres vej gennem et juleklædt Tivoli. Det sker søndag den 13 December fra kl 17.30

Julen er som bekendt traditionernes tid, og ingen jul uden skønsang fra det hvidklædte Luciakor, der i lysende kortege bevæger sig gennem stierne i Tivoli. En tradition, der har sin oprindelse fra vores svenske naboer, og som vi i Danmark har taget til os. I Danmark sker det både til tonerne af Lucia-sangen ”Santa Lucia” samt forskellige klassiske julesange og salmer.

Hvidklædte Luciapiger
De fem kor, som vil troppe op i Tivoli den 13. december, kommer fra forskellige storkøbenhavnske pigekor. Det samlede kor består af piger fra Brønshøj Kirkes Pigekor, Dragør Kirkes Ungdomskor, Frederiksberg Sogns Pigekor, Sankt Cæcilia Junior kor samt Vesterbro Provsti Ungdomskor. I alt bliver det mere end 100 syngende piger, og med Tivoli som stemningsfuld kulisse markeres den traditionsrige dag atter en gang i Haven.

Luciakorets dirigent Lis Vorbeck fortæller om årets Luciaoptog:
”Det er festligt at forberede luciaoptoget med så mange korsangere. Mange af pigerne har været med i flere år, og hvert år ser de frem til den store dag herinde i Tivoli. Det er noget helt særligt at deltage Luciaoptoget i Tivoli, fordi rammerne er så unikke. Tivoli er smukt pyntet, og vi glæder os meget til at vise Tivolis gæster det smukke Luciaoptog. Udover Luciasangen synger koret også julesange på dansk, engelsk og fransk”.  

Hvad:                 Luciaoptog i Tivoli med 100 syngende Luciapiger
Hvornår:           Søndag 13. december
Hvor:                  Paraden starter og slutter ved Den Flyvende Kuffert
Tid:                     Kl. 17.30 – ca. 18.00

Tivoli i julehumør

Julen har været i fuld gang i Tivoli siden den 15. november. For 20. år i træk er julen rykket ind i Tivoli og har forvandlet Haven til et sandt vinterjuleeventyr med snedækkede grantræer, glitrende guirlander, lysende julehjerter, alverdens fristende boder, ligesom julemanden har indfundet sig i sin julestue på Pantomimeteatret.


Kilde: Tivoli

Se mere på www.Tivoli.dk