Verona: Meget mere end Romeo og JulieHistorien om Romeo og Julie skulle efter sigende have fundet sted i Verona. Men ved du egentlig, hvad Verona ellers har at byde på?

Vi er gået på skattejagt sammen med en ægte veroneser. Ambra fortæller os om de mindre kendte kærlighedstragedier og fantastiske restauranter. Derudover viser hun os byens smukkeste små hjørner. Læs med her, og find ud af, hvad du ikke må gå glip af på din rejse til Verona.


På sporet af fortiden

Ting fra fortiden gemmer sig over alt i Veronas bybillede. Foto: campaya.dk.

Verona er en by fuld af historie. Over alt i dens bybillede kan man se ting fra dens fortid. Det kan man blandt andet se ved Veronas arena - det gamle, romerske amfiteater, hvor man i dag kan gå til alle mulige musikarrangementer under åben himmel.

Også på Via Cappello, som ligger få minutter fra Julies balkon, er historien til stede. Her ligger de romerske ruiner midt imellem de små restauranter og butikker.

Gåtur i Giardino Giusti 

Eftermiddagssol i Giardino Giusti. Foto: campaya.dk.

En udflugt til Giardino Giusti er det hele værd. Foto: campaya.dk.

Har du allerede besøgt Giardino Giusti? Denne fantastiske have fra den italienske renæssance er uden tvivl et besøg værd.

Den befinder sig lidt uden for byens centrum i den østlige del af byen. Det er dog slet ikke noget problem at finde derud til fods.

Det er bedst at besøge haven sent om eftermiddagen. På det tidspunkt er der næsten ingen andre besøgende, og haven er badet i det mest majestætiske gyldne lys. Indgangspris: 7 euro.


Kærlighedens brønd

Kærlighedens brønd - en mindre kendt kærlighedstragedie. Foto: campaya.dk. 

Fortællingen om Romeo og Julie er ikke byens eneste tragiske kærlighedshistorie. En myte fra omkring 1500-tallet fortæller historien om en ung soldat, som forelskede sig i en smuk pige. Men det virkede ikke, som om hun gengældte hans følelser.

Da de en dag mødte hinanden ved brønden på en kold vinterdag, sagde han til hende, at hun var lige så kold som vandet på bunden af brønden. Hun udfordrede ham til at afprøve sin teori, og den unge soldat sprang, desperat efter kærlighed, i brønden og døde.

Men pigen var i al hemmelighed forelsket i drengen. Og af ren og skær skyldfølelse kastede hun sig også ned i dybet.

Brønden ligger i nærheden af Piazza Erbe i Vicolo San Marco in Foro.


Undslip menneskemængden

Et smukt lille skjulested i bymidten. Foto: campaya.dk.

Har du fået for meget af menneskevrimlen? Du står midt på Piazza dei Signori, også kendt som Piazza Dante, og kigger op på statuen af Dante. Hvis du så kigger lidt mod venstre, ser du en hvælving.

Hvis du går ind gennem den, kommer du til det smukkeste lille hjørne, hvor du kan være midt i centrum, men langt fra menneskemængden.


Traditionel middagsmad

Anbefalet af en ægte veroneser - Trattoria dal Ropeton. Foto: campaya.dk.

Trattoria dal Ropeton - et ægte insidertip. Restauranten er stort set ukendt blandt turister og ligger ikke langt fra Ponte Pietra. Hvis du besøger denne lækre restaurant, venter dig en masse fantastisk lækre retter og vine!

Vi har hørt, at der bliver serveret nogle lækre, traditionelle Verona-retter her - særligt i juletiden. Maden er fortræffelig, og priserne er fair.


Vores yndlingssted

Ponte Pietra er et af Veronas smukkeste vartegn. Foto: campaya.dk.

Vores personlige yndlingssted i Verona er Ponte Pietra. Denne romerske buebro er af god grund et af byens smukkeste vartegn. Særligt sent om eftermiddagen og ved tidlig morgen er det et besøg værd.

Endnu et indsidertip: Spis din morgenmad på ægte italiensk vis i Terrazza Bar al Ponte ved floden og med udsigt til Ponte Pietra. Atmosfæren alene gør det det hele værd.


I det højre hjørne ligger den: Vores yndlingscafé. Foto: campaya.dk.

Italiensk morgenmad med espresso og croissant. Foto: campaya.dk.

Endnu et tip: Verona ligger kun omkring en time fra Gardasøen. Det er altså helt ideelt at tage en lille, spontan dagsudflugt til Verona på sin ferie ved Gardasøen.