5 børnevenlige attraktioner på Fanø

Fanø ligger midt i naturreservatet Vadehavet og kan kun ankommes til med færge fra Esbjerg. Der er ikke tid til at pakke den store madpakke ud og nyde ombord, da overfarten kun tager omkring 10 minutter.  Men for de små er oplevelsen rigelig stor bare at komme med færgen.

- og på Fanø venter der sig masser af familievenlige oplevelser.

Færgerne Fenja & Manja

Det er noget helt særligt at køre, cykle eller gå ombord på en af de 2 små færger Fenja og Manja der sejler til Fanø. Stemning der er ved at sejle imod noget med frisk havvind om ørene er skønt og ikke mindst for børnene. 

Manja ankommer til Esbjerg havn. Foto: Campaya.dk


Der sejler 2 færger i fast rutefart mellem Esbjerg og Fanø og det er ikke muligt at bestille plads ombord. Man kører bare til færgelejet og venter på ens tur til at blive fragtet frem eller tilbage. Da overfarten kun tager 10 minutter glider trafikken ret hurtigt igennem selvom der kan være lidt kø når man ankommer.

Sælerne i Nordby

Man ankommer med færgen til Nordby på Fanø og lige fra man går af færgen er der noget at se på for børnene. På sandbanken lige ved havnepromenaden ligger sælerne og nyder den lune august varme og de er ikke synderlig betaget af alle de turister der står på havnepromenaden og kigger på dem. Havnepromenaden starter ved færgelejet og fortsætter lang vandet, en skøn og smuk tur at gå med børnene.

Sælerne der soler sig ved havnepromenaden. Foto: Campaya.dk
Hans & Grethes pandekagehus på gågaden i Nordby. Foto: Campaya.dk


I byen er der masser af små hyggelige butikker og der er spisesteder og caféer både med ude og inde servering. Alle de gamle små bindingsværkshuse spreder en god og sommerlig stemning og der er masser at kigge på både for store og små. Melder sulten sig kan man i Hans og Grethes pandekagehus få stillet sulten i pandekager af alle slags.

Fanø Skibs- & Dragtsamling

Er nogle af børnene eller forældrene skibs interesseret kan en tur forbi Fanø skibs- og dragtsamlig væren en oplagt mulighed. Her er der en lokalhistorisk fortælling om skibsfarten på Fanø og hvordan den har været med til at forme øen. Det er også muligt at se en flot samling af lokale egnsdragter på museet.

Skibs- & Dragtsamling. Foto: Campaya.dk

Man kan på museet se hvordan en officer skibshytte var indrettet på de store sejlskibe, her er både sejlkort over verdenshavene til at planlægge sejlruterne efter og her seng og vask.

Der er i officerhytten også mulighed for at se hvordan tiderne har skiftet og man i dag kan se alle de skibe der sejler i farvandet på et interaktivt kort. 

Officerhytten. Foto: Campaya.dk 


På udvalgte dage kan man lære at binde knuder og lave egne kreationer ar knudebinderiet, det er kun fantasien der sætter grænser. Her vil der være en underviser og man kan kaste sig ud i den svære kunst. Læs mere her.


Rindby Strand

Strandene på Fanø er lange, brede og flade. Når man først er gået over klitterne ned mod stranden åbner der sig metervis af hvid bred sandstrand. Her er der lavvandet og børnevenligt. Her er ikke som på meget af vestkysten store bølger og stærke strømme.  Unger kan sagtens rende og lege i vandkanten i det lave vand.

Rindbystrand. Foto: Campaya.dk


På Fanø kan man hvis man har lyst kan bilen tages med helt ned til vandkanten. Mange vælger at parkere på stranden så den giver skygge og læ på de store brede flader. Der er plads nok til både biler og badegæster.

Er vandet ikke varmt nok til at hoppe i bruger mange stranden til at sætte drager op og det er et smukt syn med alle de forskellige drager der nogen dage fylder himlen. En gang om året er der dragefestival og der er både stranden og himlen bogstavligtalt fyldt med skøre og smukke kreationer af drager.

Her er et lille udvalg af de mange spændende drager der kan ses på himlen ved Rindby strand. Foto: Campaya.dk


Naturlegepladsen på Fanø

Trængerne børnene til at brænde en masse krudt af eller har I lyst til en picnic i skoven kan man på naturlegepladsen på Fanø gøre det hele. Hvis man kører på landevejen Fra Nordby til Sønderho ligger der cirka midt i mellem de to byer en naturlegeplads der er et besøg værd. Der er et skilt fra landevejen ned til legepladsen, men man skal væbne sig med tålmodighed da vejen er lidt længere end man umiddelbart regner med når man drejer fra.

Naturlegepladsen. Foto: Campaya.dk

Når man så er kommet hele vejen frem opdager man at det så absolut også var turen værd. Det er virkelig en fin legeplads med masser af aktiviteter for både store og små børn. Legepladsen til de små er lavet omkring H.C. Andersens eventyr og smukt udskårne træfigurer står rundt ved de mange aktiviteter.

Naturlegepladsen. Foto: Campaya.dk


Der er ingen mulighed for at købe mad eller is men der er borde og bænke både i det fri og overdækket så man kan medbringe egen madkurv. Tillige er der grill og bålplads til fri afbenyttelse for legepladsens gæster. Der et også toiletter så ingen behøver at træde af på naturens vegne i naturen. Legepladsen er delt op i tre områder. Der er en lille legeplads til de mindste i H.C. Andersen skoven, den ligger i forbindelse med picnic området, overfor den er der en større legeplads til de lidt større børn med masser af motoriske udfordringer og da vi er her på tur er de ved at bygge en ny del Sherwoodskoven. Læs mere her

Sønderho Mølle

Kører man lidt længere end til legepladsen på landevejen mellem Nordby og Sønderho kommer man forbi Sønderho mølle, her er der mulighed for at komme en tur ind i mølle og se den flotte restaureret  mølle indefra og hvordan den blev benyttet tidligere. Hvis børnene ikke  er for små og ingen i familien har højdeskræk kan man gennem en lille dør gå ud på møllens tag og nyde den smukke udsigt over Fanø og Vadehavet.

Sønderho Mølle. Foto: Campaya.dk


Der er hyggeligt, charmerende og børnevenligt på Fanø, absolut en familietur værd. Fortsætter man ad landevejen fra Nordby kommer man til Sønderho, her er der også en dejlig strand. Sønderho er ikke lige så stor som Nordby og der er ikke forretninger og byliv som der er i Nordby. Men der er museer, iscafé og en hyggelig marskandiser forretning.