De 9 bedste oplevelser og seværdigheder på Langeland (2024)


Hvad skal I egentlig lave på ferien på Langeland, spørger du måske. Læs med her og bliv meget klogere.


De snoede småveje slynger sig rundt i det let bakkede landskab mellem kornklædte marker og engarealer med græssende køer og heste.

Bag hvert sving åbenbarer det ene mere idylliske sceneri efter det andet sig.

På jeres køre- eller cykeltur rundt på Langeland kommer I med garanti både forbi små, skæve bindingsværkshuse i skovbrynet, smukke udsigtspunkter på bakketoppene, landsbyer med gadekær og øde strandområder, som I kan have helt og aldeles for jer selv.

Den langstragte ø er nemlig cirka samme størrelse som Als, men har kun omkring en fjerdedel så mange fastboende. Samtidig er den endnu ikke overrendt af turister, selvom kurven er kraftigt opadgående, og I har derfor rig mulighed for at tage en fredfyldt slentretur ud i det bølgende terræn med fuglefløjtene og vinden i trætoppene som de eneste forstyrrelser.

Langeland er ideel, når målet er at komme helt ned i gear og få 'clearet' hovedet, inden hverdagen igen venter, men der er også mange fine seværdigheder og aktivitetsmuligheder på øen. Både af den rolige og afslappede slags, men også hvis der skal lidt mere fart på, eller hvis I vil have lidt læring eller inspiration med hjem i rejserygsækken fra ferien.

For at gøre det let for jer at finde frem til de bedste oplevelser til ferien på Langeland, har vi samlet vores feriefavoritter herunder.


Campaya samler alle udlejningssommerhuse ét sted

Se sommerhuse på Langeland her


Segway Langeland

Segway Langeland

Segway-turene fører jer af småstier, skovveje og strande. Foto: Segway Langeland.

Hvis I gerne vil opleve Langelands skønne natur på en lidt anderledes måde, skal I tage en tur til Bøstrup.

Her holder Segway Langeland nemlig til. Eller det vil sige, de holder til lidt uden for byen midt mellem marker og skov og meget tæt på stranden, så det er et oplagt sted at starte en ekspedition på to hjul ud i naturen.

Alle kan på kort tid lære at køre segway. Systemet er meget intuitivt, og det kræver ikke mere end et par minutters instruktion og øvelse, før I er klar til start. Der er indrettet en stor Segway-bane på stedet, hvor børn i alle aldre kan hygge sig og konkurrere med de øvrige.

Segway-udflugten er for alle på 12 år og opefter og tager afsæt i det nordøstlige Langeland. Undervejs på turen fortæller jeres guide historier og anekdoter om Langeland og områderne, I kommer igennem, og laver små sjove øvelser med jer.

Hvis I er større grupper, er det muligt at få skræddersyet en Segway-oplevelse, der passer lige til jer. 


Skovsgaard

Smuk solnedgang over de naturskønne omgivelser. Foto: Danmarks Naturfredningsforening.

Velkommen til Skovsgaard – En vildere naturdestination.

Naturdestination Skovsgaard er fyldt med spændende og vilde naturoplevelser for børnefamilier og naturinteresserede.

Oplev kvæg og vildheste, der lever vildt i naturen. Tag børnene med på den vilde jagt i naturen og find spændende arter, I ikke har set før. Udforsk krattene og vandhullerne. Gæt en lort og find liv i døde træer. Lav mad over bål med råvarer fra naturen.

I Danmark er vi omgivet af en natur med masser af fantastiske arter. Alligevel er det kun ganske få af os, der kender til bare en brøkdel af de forskellige dyr, planter og insekter, der lever i naturen.

For at booste børns naturdannelse har vi nøje udvalgt 99 arter, som alle børn skal have set, før de bliver voksne. Kender man de 99 arter, har man et stærkt grundlag for at forstå den danske natur og dens rige mangfoldighed.

På Skovsgaard kan du finde de fleste af de 99 arter. Tag på vores vilde jagt efter de 99 arter og se, hvor mange I kan finde – vi hjælper med gode råd, fif og fangstredskaber. For hver 10 nye arter I finder, optjener I klistermærke til jeres samlehæfte.


Ulla Keramik

Ulla Keramik

Et lille udvalg af den rige produktion fra værkstedet. Foto: Ulla Keramik.

Siden 1968 har Ulla Keramik kreeret et væld af figurer, skulpturer, vaser, krukker, finurlige "strikkekopper" og meget andet i værkstedet lidt uden for Bagenkop.

Det gør stedet til et af Langelands ældste og mest kendte keramikværksteder, hvor alt produceres med stor respekt for og kærlighed til de gamle håndværkstraditioner.

Værkstedet og den lille butik holder til i et gammelt stråtækt bindingsværkshus omgivet af en hyggelig have og marker, og det er en idyllisk oplevelse af besøge indehaverne i den fine landejendom.

Keramikproduktionen er præget af motiver fra den langelandske natur som vindblæste træer, havet eller en bakketop. Poesien, legen og humoren er en naturlig del af de fleste værker, og der er rig mulighed for at få dit eget unikke minde med hjem fra ferien på Langeland.


Fiskeriets Hus

Maritim stemning for alle pengene. Foto: Fiskeriets hus.

Med de mange og lange kyster på Langeland er det naturligt, at fiskeriet gennem tiden har sat sit tydelige præg på øen.

De små havnære bysamfund har været strengt afhængige af indtægterne fra fiskeriet, og hvis I gerne vil blive klogere på den fortælling, skal I tage en tur til Bagenkop, hvor Fiskeriets Hus holder til på havnen.

Fiskeriudstillingen holder til på to plan i et tidligere smede- og maskinværksted.

Begge etager kan tilgås også af gangbesværede og kørestolsbrugere, da Fiskeriets Hus har fået elevatorlift til først sal.

Fiskeriets hus har for nyligt etableret en skibssimulator, hvor I kan lægge fra kaj i Bagenkop og styre jeres skib (sikkert) ud af havnen.

I kan selv skrue på vind- og vejrforhold, hvis I vil have en ekstra krævende afrejse!

Selve udstillingen er bygget op med et væld af genstande, der på den ene eller anden måde relaterer sig til fiskeriet.

Her er blandt andet tre modeller af gamle fiskerhuse i fuld størrelse, hvor I kan stikke hovederne ind og blive klogere på, hvordan fiskerne i sin tid forberedte og udførte deres arbejde.

Fiskerhusene giver samtidig et hyggeligt indblik i miljøet i de gamle fiskersamfund.

I kan også se nærmere på, hvordan fiskernes arbejdsbetingelser og værktøj har ændret sig henover en periode på 100 år, ligesom I kan se mange fine modelskibe, som illustrerer, hvordan fiskerskibene har udviklet sig.


Campaya samler de danske udlejningssommerhuse ét sted. Se Campayas store udvalg af sommerhuse på Langeland her.


Tåsinge Museum

Taasinge Museum aktiviteter

Der er masser af legemuligheder for børn på museet. Foto: Tåsinge Museum.

Fra Fyn går turen til Langeland over den lille ø Tåsinge, og har I lyst til en lille feriesmuttur fra Langeland, er det oplagt at sætte kursen tilbage over broen og besøge det meget idylliske lokalhistoriske Taasinge Museum.

Museet holder til i Bregninge Bakker på toppen af Tåsinge, hvorfra der er en storslået udsigt til Det Sydfynske Øhav. Udstillingerne og samlingerne er fordelt i fem bygninger, hvoraf to er gamle bindingsværkshuse med stråtag. Der er fokus på alt fra ElviraMadigans tragiske kærlighedshistorie til gamle dages skipperliv, folkeminder og musiklivet med Danmaks største samling aflokalhistoriske musikinstrumenter.

Museet har også et af landets bedst bevarede "rebslagerhuse". Rebslageriet sørgede gennem fire generationer for at forsyne Troense på Tåsinge med tovværk til de mange træskibsværfter og skibe i søfartsbyen.

I efterårsferien er det muligt at lege med i tovproduktionen, når museet laver rebslagningsarrangementer.

Der er hertil mulighed for at give sig i kast med en række gamle lege som stylter, tøndebånde og forskellige snore- og kuglelege på museets udearealer.

Museet viser løbende særudstillinger, og udstilling om“Livets Fire Aldre” har blandt andre trukket mange gæster til.

Når benene skal strækkes er det oplagt at gå en tur i det omgivende og bakkefyldte naturområde. Her er der opstillet en række borde og bænke, hvor I kan nyde medbragt mad og den fine udsigt.


Medicinhaverne i Tranekær 

Nordeuropas største anlæg af medicinplanter. Foto: Medicinhaverne.

Medicinhaverne i Tranekær er intet mindre end Nordeuropas største anlæg med medicinplanter. Der er mere end 700 forskellige planter med helbredende egenskaber i parkanlægget, der ligger i udkanten af byen lige ved siden af Tranekær Slot.

Vidste du fx, at hyldeblomster bruges mod hoste og forkølelse, at afkog af kristtorn kan være feberstillende, eller at rosmarin er mildt smertelindrende?

Medicinhaverne er én stor vidensbank, når det kommer til planter med medicinske egenskaber. Det gør det til en meget spændende oplevelse at besøge haverne, hvis du gerne vil blive klogere på, hvordan naturens ressourcer kan hjælpe dig til at få et sundere liv.

Haverne er også et besøg værd, hvis I bare sætter pris på at komme ud i naturen og kigge på smukke blomster og buske og blive ramt af de mange skønne dufte.

Anlægget er delt op i et antal runde klynger, hvor de forskellige planter præsenteres med små informationsskilte med deres medicinske egenskaber. Hvis I vil have en dybere indføring i tanken bag parken og de mange planter, er det også muligt at bestille en guidet tur.

Der er opstillet borde og bænke og en lille pavillon, og det er tilladt at medbringe egen madkurv til en hyggelig picnic i parken.

Du kan købe et udvalg af de medicinske planter med hjem fra stedets lille plantebod.


Thurø og Thurø Minigolf

Hvor mange slag skal du bruge til at passere hængebroen? Foto: Thurø Minigolf.

Når I er på besøg på Langeland er det oplagt også at se nærmere på et par af de øvrige øer i Det Sydfynske øhav.

Der er mere end 55 øer, småøer og holme i det lave farvand, og nogle af de lettest tilgængelige er selvsagt de, der er bundet sammen med broforbindelser.

Sådan en ø er Thurø.

I kommer til den lille ø via broen fra Svendborg, og her er masser at se, hvis I er til oplevelser i naturen.

Der er også en anderledes minigolfbane med sjove forhindringer og udforminger. Alt er hjemmelavet og nænsomt restureret og udvidet igennem tiden, så der i dag er hele 20 finurlige baner at give sig i kast med.

I kan blandt andet skyde jeres golfbolde ud af den rygende kanon, skyde forbi møllens roterende vinger eller lave en hole-in-one henover hængebroen.

Det er en helt unik og særegen bane, som du er nød til at prøve, hvis du er glad for minigolf. 

Lige ved Thurø Minigolf ligger en af de bedste badestrande i det sydfynske. Smørmosen Strand er en børnevenlig strand med lavt vand og gode toilet- og omklædningsfaciliteter.

Placeringen i forlængelse af minigolfbanen gør det let lige at hente en is eller noget koldt at drikke. Thurø Minigolf har nemlig en lille kiosk og grillbar, hvor I kan forsyne jer med burgere og gammeldags isvafler.

Det er også muligt at leje kajakker på stedet.

Søger I efter aktiviteter for børn Langeland, er Thurø Minigolf det helt rette sted for jer. Rigtig god fornøjelse!


Potteriet

Potteriet

Værkstedet og butikken er fyldt med smukke kreationer. Foto: Espen Suell.  

I et lille bindingsværkshus på Nordlangeland holder pottemagerværkstedet Potteriet til.

Værkstedet og den tilhørende butik drives af parret Jannie Nielsen og Esben Langkilde, som begge er uddannet pottemagere og har arbejdet med faget i mere end ti år. Der er åbent i butikken i den gamle landejendom året rundt for besøgende.

Parret har fokus på hele tiden at videreudvikle deres arbejde. Der leges derfor med flere teknikker, når der drejes og efterbearbejdes, og det kommer naturligt til udtryk i de færdige stykker keramik.

Potteriet producerer stentøj og porcelæn i alskens former og farver - både brugskeramik og unika. Farverne holdes oftest i de mere afdæmpede og naturlige toner, og der benyttes forskellige glasurer, lerfarver og finurlige overfladeteksturer i arbejdet for at give kunsthåndværket sit karakteristiske særpræg. Parret har i særlig grad fokus på at fremhæve strukturer og detaljer i leret i formgivningen, og I kan forvente at møde meget andet end bare glatte overflader her.

Det betyder, at det altid er en oplevelse at kigge indenfor i butikken. De mange smukt udformede vaser, fade, spisestel, skåle og meget andet står på rad og række i butikken, hvorfra der er kig ind i værkstedet, hvor I kan se de næste små kunstværker blive drejet.

I kan også møde Jannie og Esben på forskellige kunsthåndværkermarkeder og udstillinger rundt omkring i landet, men det klart hyggeligste er at besøge dem i bindingsværkshuset i den lille nordlangelandske landsby Stoense.


Langeland Bibliotek

Et velbesøgt arrangement på biblioteket. Foto: Langeland Bibliotek.

Midt i Langelands største by Rudkøbing med 4.500 indbyggere ligger Langeland Bibliotek.

Stedet har selvsagt et naturligt fokus på at låne bøger ud til øens beboere, men der sker meget mere end det på biblioteket.

Der afholdes nemlig en lang række arrangementer af forskellig art. I kan fx komme til foredrag med forfattere, kunstnere og forskellige aktuelle personligheder, som på den ene eller anden måde har noget på hjerte og interessante historier at dele.

Der er også forskellige kunstudstillinger på biblioteket, hvor kunstnere fra nær og fjern får lov til at udstille deres værker, ligesom der afholdes intime koncerter med spændende sangskrivere mellem bogreolerne.

Biblioteket har fokus på at formidle i øjenhøjde og med noget for enhver. Fx har verdensmesteren i bordfodbold lagt vejen forbi og uddelt tæv til de fremmødte udfordrere, og der er generelt et stort fokus på børnene på biblioteket. Særligt i efterårsferien, hvor der er mange børnevenlige aktiviteter.

Biblioteket har åbent hver dag fra 7-22 for alle med sygesikringsbevis, hvor det er muligt at bruge stedets faciliteter, spille, lege og meget andet.

Der sker noget nyt på biblioteket hele tiden, så det er bare om at kigge forbi, hvis I gerne vil have et lille kulturelt eller børnevenligt indspark på ferien. 


Sommerhus på Langeland

Hvis du er blevet fristet til at tage et smut til den idylliske ø, har vi hos Campaya samlet størstedelen af sommerhusene på Langeland.

På vores site kan du vælge det hus, der passer dig allerbedst på tværs af de mange forskellige bureauer og private udlejere.

Derfor kan du med garanti finde den mest idylliske, luksuriøse eller billigste indkvarteringsløsning på Langeland ved hjælp af vores søgemaskine.