5 steder på Fanø for feinschmeckere

Hvis du er en ægte feinschmecker, så har vi fundet 5 gode bud på Fanø, der vil pirre dine sanser.  Der er udfolder sig et smukt naturscenarie på Fanø, og den nydes da bedst  sammen med lidt lokale delikatesser.

Madsens Galleri

Det første stop på ruten må blive Madsens galleri. Johnny Madsen har udstillet mange steder i Danmark. Han er også kendt på den udenlandske scene, da han blandt andet har udstillet i Frankrig. Han er dog stadig mere kendt for sin musik, end for sine portrætter af sit publikum, som han skildrer på sin egen vis. Johnny Madsen er oprindeligt fra Thyborøn, men er i dag bosat på Fanø. Madsens Galleri er nemt at finde. Kommer du fra færgelejet, findes galleriet i det smukke røde hus først for.

Madsens galleri i Nordby på Fanø. Foto: Campaya.dk

Fanø bryghus

Noget, der unægteligt hænger sammen med Johnny Madsen, er en kold fadøl. Har man selv fået en uslukkelig tørst, kunne man slå vejen forbi Fanø bryghus. Fanø Bryghus ligger på Strandvejen i Nordby, og man kan næsten ikke undgå at se den smukke gamle bygning, når man kører på landevejen. I 2006 åbnede det første Fanø Bryghus midt i en bølge af mange nye mikrobryggerier i Danmark. Men til trods for entusiasmen var glæden kort, da Fanø Bryghus desværre var nødt til at dreje nøglen om allerede i 2008. Men heldigvis var nye kræfter på vej, og Fanø bryghus er i dag drevet af Claus og Ryan. Ryan har en fortid i Vermont, hvor han med succes har drevet Hillfarmstead brewery, men har nu bosat sig på øen. Læs mere her.

Fanø Bryghus. Foto: Campaya.dk

Fru Toft

Der er mange kreative sjæle på Fanø, og der er masser af spændende forretninger at gå på jagt i. Vores øjne falder dog på det lille interimistiske røde værksted. Det ligger lidt væk fra hovedgaden, og var det ikke for den skønne vase, der pryder gaden, var vi sikkert ikke svunget forbi. I Fru Tofts lille værksted finder vi et væld af smukke keramik kreationer, og der er rygende travlt, mens vi går og kigger og snakker lidt med Fru Toft. Alle kreationer er lavet af Fru Toft selv, og hun har travlt, med at følge med efterspørgslen . Det er ikke svært at komme fra det lille værksted med en pose i hånden. Den svære del er at vælge mellem de mange smukke keramik vaser, fade og smykker.

Fru Tofts værksted. Foto: Campaya.dk

Rudbecks Ost & Deli

For enden af gågaden i Nordby, hvis du kommer fra færge-siden, ligger en lille delikatesse forretning, der hedder Rudbecks Ost & Deli. Den ser måske ikke ud af så meget, som den ligger der i det gamle mejeri på Fanø. Men når du træder ind af døren, vælter ens sanseindtryk. Her er ikke alene utroligt originalt indrettet, med lækre designfund fra 50'erne og 60'erne; det udvalg, der er af delikatesser, er uovertruffen. Man kan nyde en let frokost i etablissementet indenfor eller på terrassen udenfor, ligesom kan man købe lækkerier med hjem. Læs mere her.

Rudbecks Ost & Deli. Foto: Campaya.dk

Fanø links golf

En anden ting der også uløseligt hænger sammen med Johnny Madsen er golf. Han er en passioneret golfspiller og har du lyst til at gå ham i bedene kunne der tees ud fra hul 1 på Fanø links golf. Golfbanen på Fanø er Danmarks ældste golfbane, den åbnede i 1901 med en turnering på de daværende 9 huller. I dag er banen udvidet med 18 huller, og det er en svær og interessant bane for selv den erfarne spiller på grund af vinden fra Vesterhavet. Læs mere her 

Fanø Links golf. Foto: Campaya.dk

Efter en god runde golf, hvor vestenviden har blæst hovedet godt igennem,  kan man så køre tilbage til terrassen i sommerhuset og nyde et par kolde pilsnere fra Fanø bryghus, sammen med et par lokale delikatesser fra Rudbecks Ost & Deli, mens man kigger på sine nye indkøb af kunst fra Madsens galleri eller Fru Toft.

God tur til Fanø.