Læsø Spise- og Bolighus

Ferie øen Læsø byder på mange skønne sommerhus områder, mange aktiviteter, dejlige badestrande og hyggelige lokale forretninger. Ved Østerby havn, finder du Læsø Spisehus og Bolighus, som drives af ægteparrat André og Kitty Palsgaard.


Læsø Spisehus

I 2003 overtog Kitty og André Palsgaard lokalerne og har efterfølgende skabt Læsø Spisehus, som er et hyggeligt spise sted med flotte lyse lokaler og med en smuk storslået udsigt over den hyggelige havn. Selve konceptet er baseret på enkelte retter og Læsøs gode lokale råvarer er også noget som Spisehuset gør brug af. Med verdens største jomfruhummervirksomhed og masser af fiskekuttere, har fisk og skaldyr en naturlig fremtrædende placering på deres menukort. I dag består restauranten af et par professionelle kokke i køkkenet, André som selv står for servering og andre praktiske gøremål og i de travle sommermåneder får restauranten hjælp af et par ekstra unge mennesker.  Selvom det i høj grad er turister, som kommer forbi Spisehuset om sommeren, gør de lokale også brug af de dejlige retter. Spisehuset tilbyder også mad til større selskaber som barnedåb, konfirmation og bryllup.  


Læsø bolighus

I 2014 valgte Kitty og André at udvide Læsø Spisehus med en ny afdeling. I dag ligger Læsø Bolighus i forlængelse af restauranten og Kitty har skiftet køkkenet fra spisehuset ud med disken bag Læsø Bolighus. Ideen bag bolighuset var at få skabt en butik med kvalitetsvarer som både henvender sig til sommerhusejere, lystsejlere og øboere og med lokalerne helt ned til havnen var dette det perfekte sted. I dag har Læsø Bolighus et lille sortiment af gode brands og ud over interiør er der også blevet plads til en mini parfumeri afdeling, hvor nogle af de populære brands som Tromborg, Hugo Boss og Elizabeth Arden er at finde på hylderne. Forretningen byder også på helsekost og kvalitets te og med Kittys fortid i Matas har det også været muligt at få Matas’ Stribede hudpleje serie på hylden. Hvis hun skulle rende tør har hun en aftale med Matas i Frederikshavn, om at hun kan få varer derfra 2 gange om ugen. Hos bolighuset er det ikke kun de lokale øboer, som besøger forretningen. Mange turister støtter også op, og hos bolighuset er det alt fra Kähler vaser til helsekost, som turisterne tager med hjem i bagagen.