En himmelsk duft fra baggården

Det dufter bekendt men så alligevel ikke som noget vi normalt dufter. Duften vækker barndomsminderne og når man træder ind af den lille dør til Bolsjekogeriet er det som at træde ind i en anden verden.

Gemt væk i en baggård, bag et af Ebeltoft mange smukke bevaringsværdige, huse ligger Mols bolsjer. Før man går gennem den hyggelig port og ind i den skønne gamle baggård spreder der sig den himmelske duft af sukker og frugt. 

Mols bolsjer. Foto: Campaya.dk

Her bliver der lavet bolsjer efter de gamle metoder og man kan se ind i bolsje kogeriet bag glasset. Der går mange farver til for at lave, kogeriets mest populære bolsje, truttifrutti. Der ligges sidste hånd på truttifruttibolsjerne, der her er ved at blive samlet i alle regnbuens farver.

Bag bolsjekogeriets glas. Foto: Campaya.dk                                                                                

Synet af de over 200 forskellige varianter i bolsjekogeriet formindsker ikke sanseoplevelsen og der er svært ikke at blive en smule lækkersulten. Der bliver hver dag lavet forskellige slags bolsjer i baggården og det er en mere indviklet process at sammensætte sukkerstoffer med farve og smag end det lige ser ud til.  For at få sukkermassen hvid tilsættes der luft og jo mere luft der kommer i sukkermasser jo mere hvid bliver den. Det samme gælder når der skal laves lyse farver som lyserød, først tilsættes rødfarve og så slynges der luft ind i massen for at gøre den lysere. 

Smagsgivere til bolsjerne. Foto: Campaya.dk

Hos mols bolsjer går man ind for rene varer og høj kvalitet. Der tilsættes så lidt som muligt til deres bolsjer og kun rene råvarer tilsættes deres produkter.

Mols bolsjer. Foto: Campaya.dk

Har man selv lyst til at prøve kræfter med slik fabrikationen, kan man hver dag komme ind og prøve at lave sin egen slikkepind. Bare stik hovedet ind forbi Mols bolsjer, og spørg hvornår de laver slikkepinde.